Skip to main content

Jouw weg uit de Coronacrisis

By 28 mei 2021september 13th, 2021Ondernemerschap, Persoonlijk

Mijn reactie op de Corona crisis

Nu er buiten ons langzaam zicht is op een weg uit de Corona crisis, is het ook goed om eens naar binnen te kijken. De Corona crisis heeft ons ook van binnen geraakt en vastgezet. Dat merk ik ook aan mezelf.

Toen de lockdown in maart 2020 werd afgekondigd had ik nog een soort naïef idee dat het met een paar weken wel over zou zijn. Toen Rutte het had over maanden en misschien wel jaren, was ik redelijk van slag. Er kwam een soort waas over de korte termijn toekomst. Daar baalde ik echt van.

En toen gaf ik me weer over.

Een paar weken later merkte ik dat ik alweer geïrriteerd werd. Al die beperkingen, de maatregelen, alles wat er allemaal niet meer kon. Ik trok ook alles wat de overheid zei in twijfel en was erg dwars. Waarom gebeurde dit? Ik was boos op het leven zelf.

En toen gaf ik me weer over.

Snel schakelde ik met mijn bedrijf om online diensten te kunnen aanbieden. Gelukkig deed ik dat al jaren, dus kon ik dat snel opschalen. Ik bedacht nieuwe diensten en bood deze online aan. Zo heb ik het begin meer dan 100 opstellers geleerd hoe je opstellingen online kunt begeleiden (en dat kan heel goed, kan ik je vertellen!). Het mooie was dat online werken en trainen heel snel geaccepteerd werd. Online kreeg echt een boost. Dit creëerde een hele nieuwe markt voor mij. Internationaal kon ik zo op een laagdrempelige manier heel veel mensen bereiken. Echt fantastisch om te zien hoe mensen vanuit Canada, Oekraïne, Verenigde Staten, India, Dubai en zelfs Australië me wisten te vinden.

Toch miste ik het reizen, het fysieke contact met mijn klanten. Ik begon moe te worden van het achter mijn beeldscherm zitten om weer een online training te geven of een coachgesprek te voeren. Ik voelde ook een soort collectieve zwaarte, pijn, wanhoop. Ik was helemaal klaar met al dat gedoe.

En toen gaf ik me weer over.

De crisis bevindt zich vooral in jou

Met het voorbeeld van mijn reactie op de Corona crisis wil ik duidelijk maken dat de crisis zich vooral in jou afspeelt. Natuurlijk gebeurt er veel buiten je. Maar de echte crisis bevindt zich in jou. Ik heb veel mensen gesproken, ondernemers, werknemers, zelfstandigen en het valt me op dat het vooral positieve verhalen zijn over hoe ze zijn omgegaan met de Corona crisis. Zelfs mensen die hard getroffen zijn door Corona hebben er vaak iets positiefs uit gehaald. Ik hoor ook wel wat minder mooie verhalen en spreek mensen die de hoop verloren hebben.

Ik denk dat het vooral aan jou is om uit deze crisis te komen. Het vraagt om naar binnen te kijken en stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat is jouw reactie op de Coronacrisis?

Wat is jouw reactie op deze crisis? Wat denk, voel, doe jij wanneer je geconfronteerd wordt met al die zaken? Als je als waarnemer naar jezelf kijkt, wat zie je dan? Welke patronen tonen zich? Wat komt er tevoorschijn uit je innerlijke schaduw? Welke nieuwe paden heb je ontdekt? Welke nieuwe inzichten heb je gekregen over jezelf en de wereld?

Jouw weg uit deze crisis.

Ik heb een doe-het-zelf opstelling ontwikkeld waarmee je ontdekt wat jouw weg uit deze crisis is. Je kunt uit drie opties kiezen:

Heel intuïtief

Bij deze optie ervaar je de opstelling zonder dat je hoofd er iets van snapt.

Doe de intuïtieve opstelling

Een beetje intuïtief

Bij deze optie krijgt je een beetje informatie waardoor je hoofd het een beetje snapt.

Doe de beetje intuïtieve opstelling

Eerst begrijpen

Bij deze optie leg ik eerst uit wat we gaan doen zodat je hoofd begrijpt wat er gebeurt. Natuurlijk blijft het een opstelling en kun je niet helemaal snappen wat er gebeurt.

Doe de minst intuïtieve opstelling

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.