flag-en

Inspiratieblog Intuïtief Ondernemen

Artikelen, video’s, linkjes en citaten

Jouw een beetje intuïtieve weg uit de Coronacrisis

Doorloop de volgende stappen

 1. Schrijf je de volgende woorden ieder op een apart A4-tje (bij 1 schrijf je je naam, bij 2-5 de letterlijke woorden die er staan):
  1. Ik, of je eigen naam
  2. Coronacrisis
  3. Jouw vluchtroute
  4. Wat je aan te kijken hebt
  5. Hulpbron
 2. Leg de briefjes intuïtief in de ruimte. Let hierbij ook op de kijkrichting (stel je voor dat je mensen in de ruimte plaatst)
 3. Stap op het papiertje met je eigen naam erop. Neem waar hoe het daar is. Wat ervaar je in je lijf, je emoties, welke gedachten komen op en welke energie ervaar je?
 4. Hoe verhoud je je tot de andere elementen (stel je voor dat er mensen op de briefjes staan, of beter nog als je dit samen met iemand anders doet, laat diegene op de andere briefjes staan).
 5. Voel of je je wilt verplaatsen. Volg hierbij je voeten. Verplaats het briefje ook en leg het op de nieuwe plek neer.
  Neem weer waar hoe het nu op deze plek is en hoe je je nu tot de andere elementen verhoudt.
 6. Stap van dit briefje af, schud je een beetje los, draai om je as en stamp met je voeten. Dit helpt om los te komen van de energie van deze representantenrol.
 7. Herhaal stap 3-6 voor elk briefje. Zo representeer je elk element in deze opstelling.
 8. Eindig tenslotte op het briefje van jezelf. Neem waar hoe het daar nu is. Neem daarbij alle informatie die je van de elementen hebt gekregen in je op en onderzoek wat dat met je doet.

Aanvullende opmerkingen

 • Als je nog een verdere uitleg wil over het concept achter de verschillende elementen, bekijk dan de informatie op de pagina met de uitleg van de minst intuïtieve versie.
 • Als je deze opstelling met iemand anders doet, kan deze op de andere briefjes stappen. Zo kun je een bepaald element in de ogen kijken, krijg je een idee van de lichaamshouding en kun je de energie van dat element nog krachtiger ervaren. Je kunt de ander vragen op verschillende briefjes te gaan staan. Zo kun je goed waarnemen hoe je je tot de verschillende elementen verhoudt.
 • Je kunt ook een aantal zinnen uitspreken die voor een innerlijke heling kunnen zorgen. Ga hiervoor op je eigen papiertje staan:
  • Kijk naar de Vluchtroute en zeg “Je bent een deel van mij. Dank je voor wat je voor me het gedaan. Ik ga het nu anders doen. Het is veilig genoeg.”
  • Kijk naar de Coronacrisis en zeg: “Ik zie je. Je bent een onderdeel van mijn wereld nu. Dat zul je altijd zijn. Dit is hoe het is.”
  • Kijk naar Wat je aan te kijken hebt en zeg: “Ik zie je. Als ik naar je kijk, voel ik … (benoem de emotie). Ik ben er klaar voor!”
  • Kijk naar de Hulpbron en zeg: “Ik zie je. Bedankt dat je er voor me bent”
 • De volgorde waarin je de elementen representeert maakt niet uit. Volg hierin je intuïtie. Vraag je af welk papiertje je aandacht vraagt en ga daarheen.
 • Let op je ademhaling. We neigen er naar om onze adem in te houden als het een beetje spannend wordt. Door door te ademen kun je spanning die er is loslaten. Herinner je er af en toe aan om door te ademen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *