Skip to main content

Moeiteloos Ondernemen

Succes is het gevolg van hoe het gaat in de onderstroom van je bedrijf. Dit boek vertelt je hoe dat werkt en hoe je dit kunt beïnvloeden. In 6 heldere thema’s, de succesversnellers, leer ik je hoe het er aan toe gaat in de onderstroom en hoe je dit kunt inzetten om je bedrijf succesvol te laten zijn. Mijn jarenlange ervaring als ondernemerscoach en trainer hebben geleid tot vele voorbeelden en tips. Die maken de kennis over de onderstroom heel praktisch toepasbaar. Ik heb het boek helemaal in mijn eigen stijl geschreven, vlot en toegankelijk. Het zal iedere lezer iets nieuws brengen, ook als je al bekend bent met de onderstroom. Het boek bevat meer dan 20 praktische oefeningen die je helpen de theorie in de praktijk te brengen.

The Effortless Entrepreneur

The book is also available in English. If you are interested in the English version, please visit my English website Business Intuition.

Het boek van Martijn Meima is een inspirerend, vlot leesbaar en praktisch handboek (inclusief oefeningen) voor iedere ondernemer die verder wil kijken dan de standaard managementtheorieën en groeiprogramma's.

Marnix GeusSociaal ondernemer

Zes succesversnellers

Succes lijkt soms moeiteloos te komen aanwaaien en soms is het nergens te vinden. Dat verschil heeft niets te maken met je product of hoe goed je je klanten bedient, het heeft te maken met de onderstroom van je bedrijf. De onderstroom is niet zichtbaar, het is niet bewust maar het bepaalt wel wat er op de bovenstroom mogelijk is. Zweverig? Niet in dit boek. De thema’s die ik in dit boek aansnijd, zijn voor iedere ondernemer belangrijk. Bij de thema’s klanten en actie sta je wellicht al regelmatig stil. Maar heb je je al verdiept in een thema als ‘geld’ of ‘tijd’ op het niveau van de onderstroom? Dat maakt dit boek bijzonder. Het boek start natuurlijk met het thema ‘mens’: wie jij bent als ondernemer en via het thema ‘overgave’ plaats ik jouw bedrijf in een groter perspectief.

In dit boek laat ik veel van de stromingen samenkomen waar ik me in de afgelopen jaren heb verdiept, zoals NLP, boeddhisme, non-dualiteit, energiewerk, voice dialogue, visualisaties, de Sedona methode, leadership embodiment, professionele intuïtie-ontwikkeling en het narratieve werk. Mijn grootste passie ligt in het werken met opstellingen en het systemisch werk. Dat lees je ook terug in dit boek.

Martijn geeft op zijn manier een overzicht van enkele sleutelprincipes en ook de methode om ernaar te leren luisteren. Leren door pijn is de moeilijke weg. Lees in plaats daarvan dit boek en doe er je voordeel mee!

Jan BommerezAuteur van Flow en de kunst van het zakendoen

Praktisch boek met veel voorbeelden en werkvormen

Mensen kennen mij echt al een praktisch man en in mijn workshops en trainingen ga je ook altijd aan de slag. Bij het schrijven van het boek kon ik dan haast ook niet anders dan veel voorbeelden toevoegen, zodat je de link met de praktijk makkelijk maakt. Bovendien heb ik ervoor gekozen om ook veel praktische werkvormen op te nemen. Zo is het eigenlijk een zelfhulpboek voor de intuïtieve ondernemer geworden. In hele praktische stappen beschrijf ik hoe je bijvoorbeeld een opstelling kunt doen om vanuit de onderstroom meer contact met je klanten te krijgen. Ook zitten er energetische werkvormen in en visualisaties.
Kortom, een hele goedkope workshop, zeg ik ook wel eens gekscherend. Doe er je voordeel mee!

Gisteren pakte ik het boek ‘Moeiteloos Ondernemen’ uit de kast en las het in een ruk uit.
En dan begint het pas, want Martijn nodigt je uit om jouw bedrijf én jezelf als ondernemer grondig onder de loep te nemen...
‘Moeiteloos Ondernemen’ is helder en consistent geschreven en neemt je a.d.h.v. zes thema’s mee op ontdekkingsreis door de onderstroom van je bedrijf. Je krijgt praktische en energetische tips om je intuïtie aan scherpen en wordt flink aangemoedigd om hiermee te experimenteren. Het boek zit boordevol systemische oefenvormen waarmee je zelf aan de slag kunt (bijv opstellingen met vloerankers). Daarvan ga ik er zeker een aantal doen de komende dagen. Het heeft er nu al toe geleid dat ik een (slapende) dienst uit mijn aanbod ga skippen en van mijn website ga verwijderen om ruimte te creëren voor iets nieuws.

Leanne SteeghsTrainer, coach, auteur

Mooi boek, zo uit, niet zo snel klaar. Het staat vol met praktische oefeningen (systemisch) waarmee je intuïtief leert luisteren naar de stem van je bedrijf en de verschillende elementen waarmee je bedrijf verbonden is. Klanten, leveranciers, je zelf, werknemers. Ik pak het er regelmatig bij om te bepalen wat de volgende stap is voor mij en mijn bedrijf.

Viltaholic(via Bol.com)

Extra bonussen

Omdat een boek statisch is en omdat het slechts het begin is van jouw intuïtieve ondernemersreis, heb ik een aantal extra’s toegevoegd:

  • Gratis toegang tot online omgeving waar je de werkvormen kunt bekijken.
  • Extra materiaal over de zes succesversnellers
  • Kortingen op diverse diensten van mij

Kortom, met al deze extra’s heb je de investering in dit boek al direct terug verdiend. Het maakt niet uit of je het fysieke boek koopt of het e-boek. In beide vind je een kortingscode om gebruik te maken van de extra’s.