Intuïtief Ondernemen Blog

Inspiratieblog intuïtief OndernemenArtikelen, video's, linkjes en citaten

Hieronder vind je artikelen, video’s en interessante linkjes op het gebied van ondernemen, intuïtie en persoonlijke groei. Regelmatig plaats ik nieuwe content.

Jouw weg uit de Coronacrisis

Jouw weg uit de Coronacrisis

By Ondernemerschap, PersoonlijkNo Comments

Mijn reactie op de Corona crisis

Nu er buiten ons langzaam zicht is op een weg uit de Corona crisis, is het ook goed om eens naar binnen te kijken. De Corona crisis heeft ons ook van binnen geraakt en vastgezet. Dat merk ik ook aan mezelf.

Toen de lockdown in maart 2020 werd afgekondigd had ik nog een soort naïef idee dat het met een paar weken wel over zou zijn. Toen Rutte het had over maanden en misschien wel jaren, was ik redelijk van slag. Er kwam een soort waas over de korte termijn toekomst. Daar baalde ik echt van.

En toen gaf ik me weer over.

Een paar weken later merkte ik dat ik alweer geïrriteerd werd. Al die beperkingen, de maatregelen, alles wat er allemaal niet meer kon. Ik trok ook alles wat de overheid zei in twijfel en was erg dwars. Waarom gebeurde dit? Ik was boos op het leven zelf.

En toen gaf ik me weer over.

Snel schakelde ik met mijn bedrijf om online diensten te kunnen aanbieden. Gelukkig deed ik dat al jaren, dus kon ik dat snel opschalen. Ik bedacht nieuwe diensten en bood deze online aan. Zo heb ik het begin meer dan 100 opstellers geleerd hoe je opstellingen online kunt begeleiden (en dat kan heel goed, kan ik je vertellen!). Het mooie was dat online werken en trainen heel snel geaccepteerd werd. Online kreeg echt een boost. Dit creëerde een hele nieuwe markt voor mij. Internationaal kon ik zo op een laagdrempelige manier heel veel mensen bereiken. Echt fantastisch om te zien hoe mensen vanuit Canada, Oekraïne, Verenigde Staten, India, Dubai en zelfs Australië me wisten te vinden.

Toch miste ik het reizen, het fysieke contact met mijn klanten. Ik begon moe te worden van het achter mijn beeldscherm zitten om weer een online training te geven of een coachgesprek te voeren. Ik voelde ook een soort collectieve zwaarte, pijn, wanhoop. Ik was helemaal klaar met al dat gedoe.

En toen gaf ik me weer over.

De crisis bevindt zich vooral in jou

Met het voorbeeld van mijn reactie op de Corona crisis wil ik duidelijk maken dat de crisis zich vooral in jou afspeelt. Natuurlijk gebeurt er veel buiten je. Maar de echte crisis bevindt zich in jou. Ik heb veel mensen gesproken, ondernemers, werknemers, zelfstandigen en het valt me op dat het vooral positieve verhalen zijn over hoe ze zijn omgegaan met de Corona crisis. Zelfs mensen die hard getroffen zijn door Corona hebben er vaak iets positiefs uit gehaald. Ik hoor ook wel wat minder mooie verhalen en spreek mensen die de hoop verloren hebben.

Ik denk dat het vooral aan jou is om uit deze crisis te komen. Het vraagt om naar binnen te kijken en stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat is jouw reactie op de Coronacrisis?

Wat is jouw reactie op deze crisis? Wat denk, voel, doe jij wanneer je geconfronteerd wordt met al die zaken? Als je als waarnemer naar jezelf kijkt, wat zie je dan? Welke patronen tonen zich? Wat komt er tevoorschijn uit je innerlijke schaduw? Welke nieuwe paden heb je ontdekt? Welke nieuwe inzichten heb je gekregen over jezelf en de wereld?

Jouw weg uit deze crisis.

Ik heb een doe-het-zelf opstelling ontwikkeld waarmee je ontdekt wat jouw weg uit deze crisis is. Je kunt uit drie opties kiezen:

Heel intuïtief

Bij deze optie ervaar je de opstelling zonder dat je hoofd er iets van snapt.

Doe de intuïtieve opstelling

Een beetje intuïtief

Bij deze optie krijgt je een beetje informatie waardoor je hoofd het een beetje snapt.

Doe de beetje intuïtieve opstelling

Eerst begrijpen

Bij deze optie leg ik eerst uit wat we gaan doen zodat je hoofd begrijpt wat er gebeurt. Natuurlijk blijft het een opstelling en kun je niet helemaal snappen wat er gebeurt.

Doe de minst intuïtieve opstelling

Concurrentie bestaat niet

By Ondernemerschap23 Comments

Ja, je leest het goed, concurrentie bestaat helemaal niet. In alle economische modellen wordt concurrentie echter opgenomen als belangrijke kracht om rekening mee te houden. Hoe kan dat dan? In dit artikel zal ik je uitleggen dat als het er echt op aankomt je geen rekening hoeft te houden met je zogenaamde concurrenten.Lees verder

Aanslagen Brussel van verschillende kanten bekeken

By Ondernemerschap, PersoonlijkOne Comment
De aanslagen in Parijs liggen nog vers in ons geheugen en een nieuwe golf van geweld raakt Europa. De aanslagen in Brussel hebben opnieuw veel reacties losgemaakt in de wereld. De blog die ik schreef over de aanslagen in Parijs geldt ook nu voor Brussel. In deze blog wil ik een aantal perspectieven met je delen die je kunnen helpen om meer ruimte en mogelijkheden voor jezelf te creëren.Lees verder

Human Design – Eindelijk snapte ik mezelf

By Intuitief Ondernemen, Persoonlijk, Professioneel2 Comments

Het is inmiddels alweer ruim 5 jaar geleden dat ik in aanraking kwam met het Human Design systeem. Jeannette Lamme noemde het tijdens een training die ik volgde en ik voelde dat het iets was waar ik meer van moest weten. Ik heb Jeannette toen gevraagd een workshop te geven voor het TrainerCoachCafé waar veel mensen op af kwamen. En wat een herkenning en rust ontstond er tijdens die workshop. Gewoon omdat je helder krijgt wat je diep van binnen al weet, maar niet bewust bent.Lees verder

Alles blijft achter, heel je bezit, leeg zijn je handen aan het eind van de rit

Marco Borsato

Doelen stellen: Ik ontving niks wat ik wilde en alles wat ik nodig had

anoniem

De buitenwereld is een spiegel van je binnenwereld

anoniem

Leef in stapjes van 10 seconden – alles is tijdelijk!

By IBBP-3, Ondernemerschap, Persoonlijk, Persoonlijke groei en krachtOne Comment

Het mooie van het leven en ook van het ondernemen is dat alles tijdelijk is. Te vaak denken we dat beslissingen die we nemen of keuzes die we maken voor eeuwig en altijd zijn. We gaan dan heel lang nadenken en wikken en wegen voordat we een keuze maken. Nu ben ik er geen voorstander van dat je maar in het wilde weg keuzes en beslissingen gaat nemen, maar het mag allemaal wel wat losser en meer stromen zoals water stroomt.Lees verder

Een ander perspectief creëert oplossingen

By PersoonlijkNo Comments

Met het hardlopen loop ik vaak hetzelfde rondje. Stiekem vind ik het toch wel lekker  te weten wat ik kan verwachten en hoe lang het nog is. Het is een lekker rondje door de weilanden en een stukje bos. Op een gegeven moment hebben ze een hek geplaatst op mijn route. In het begin kon ik er nog omheen, maar daar plaatsten ze toen ook nog een hek. Voor mij zat er niks anders op dan er overheen te klimmen. Stoer en fit als ik ben, was dat natuurlijk geen probleem. Toch is het niet ideaal als je aan het hardlopen bent.Lees verder

Thoughts become things

Mike Dooley

Creëer jouw werkelijkheid door het geven van aandacht

By PersoonlijkNo Comments

Heb je wel eens opgelet waar jij aandacht aan geeft? Ben je je bewust van jouw focus; jouw filter waarmee je naar de werkelijkheid kijkt, voelt, ruikt, proeft en hoort?

Alles wat je aandacht geeft groeit, is een motto waar ik heilig in geloof. Je kent het vast wel dat je net een nieuwe auto hebt gekocht en plotseling van die auto heel veel auto’s ziet rondrijden, of dat je zwanger bent en veel zwangeren om je heen ziet. Jouw focus en aandacht bepaalt wat je ziet in de wereld.Lees verder

Je bent intuïtief, vertrouw er maar op!

By PersoonlijkNo Comments

Tijdens mijn opleiding “Energie waarnemen” dacht ik dat ik ging leren hoe ik mijn intuïtie verder kon ontwikkelen en zou leren hoe ik energie bij anderen kon waarnemen. Tot mijn grote verbazing gingen we bij de eerste oefening al meteen de energie van anderen waarnemen. Bovendien was 90% van wat er werd gezegd waar. We konden het dus al. De andere trainingsdagen hebben we alleen leren vertrouwen op wat we zagen/hoorden/voelden of wisten.

Iedereen is intuïtief. Jij dus ook!Lees verder

Stilte als sleutel tot je intuïtie

By PersoonlijkNo Comments

In onze maatschappij krijgt een mens zoveel prikkels en er wordt zoveel van je verwacht, dat “De Stilte” een onbekende is geworden. Terwijl “De Stilte” juist de bron is van alles in en om je heen.

Intuïtief coachen en ondernemen begint voor mij daarom altijd met terug gaan naar “De Stilte” in jezelf. Het rustpunt, dat stille plekje waar geen rimpeling in het water is, waar je niet wordt beïnvloed door de buitenwereld, het heden of het verleden.Lees verder