fbq('track', 'ViewContent');

11 Jaar Ondernemen tip 11 – Vier je succes!

By 1 september 2018 september 3rd, 2018 Ondernemerschap

Dit is de laatste tip in de serie van 11. Het is een belangrijke tip die ik ook zelf nog steeds ter harte neem. Het gaat over het vieren van je succes.

Als ondernemer, maar ook in andere facetten van mijn leven ben ik iemand die graag vooruit kijkt. Ik zie kansen, mogelijkheden (bijna nooit beren op de weg) en heb een sterke drang vooruit. Dit is mijn grote kracht en dit is ook waarom ik nu sta waar ik sta. Vanuit Human Design ben ik een manifestor generator. Dit zijn energietypes. Als ik met het voor mij goede bezig ben, heb ik heel veel energie en kan ik heel lang doorgaan. Heerlijk!

Succes creëren door je te verbinden met de toekomst

Succes-toekomstCreëren van succes begint bij het je echt verbinden met een droom, een toekomstbeeld, een ideale situatie zoals jij die graag wenst. Hier verbind je je helemaal mee. Je stelt je echt voor dat het al bereikt is; voelt wat dat met je doet; hoe je reageert; wat je ziet, hoort, proeft, ruikt; hoe anderen reageren enzovoort. Vervolgens is het ook belangrijk om het dan weer helemaal los te laten. Voordat je het weet, ben je gehecht aan deze specifieke vorm en ga je met oogkleppen op je stappen zetten.

Je kunt je eventueel ook nog verbinden met dat het helemaal niet gaat lukken. Wat voel je dan? Hoe is dat voor je? Wat doe je dan? Hoe regeren anderen dan? Verbind je daar ook helemaal mee. Vervolgens laat je dit ook helemaal los.

Dit is wat ik in de tip over visualiseren ook beschreef.

En dan?

Dan stem je je af op je intuïtie en vraagt je af wat de eerstvolgende stap is, zoals ik in de vorige tip over stap voor stap groeien heb beschreven. Zo creëer je jouw gewenste toekomst door je continu ermee te verbinden, de gehechtheid los te laten en de eerstvolgende stap te zetten.

Soms is stilstaan ook belangrijk voor succes

Stilstaan om te groeien - succes vierenDe grote valkuil van deze gerichtheid op de toekomst, dit zien van kansen en mogelijkheden en het bezig zijn met wat de volgende stap zou kunnen zijn, is dat je nooit even stilstaat. Stilstaan is voor mij inderdaad echt een actie; iets dat ik bewust moet doen. Het zit niet in mijn natuur om stil te staan. Nu ik dit zo opschrijf denk ik eigenlijk dat stilstaan wel degelijk in mijn natuur zit, maar dat doorgaan en toekomst gericht denken een overlevingsmechanisme of een patroon is wat ik heb ontwikkeld.

Inmiddels heb ik wel geleerd dat stilstaan, reflecteren en echt contact maken met wat er nu is, heel waardevol is. Het is een moment van opladen, even uitrusten en echt voelen, waarnemen en verbinding maken met mijn lichaam en hoe het met me gaat. Ik vind het eigenlijk best lekker om uit te rusten, naar de sauna te gaan, een dagje te niksen of een wandeling te maken en lekker te reflecteren en te mijmeren. Dat stilstaan is soms meteen fijn en lekker. Soms is het ook confronterend, doet het pijn en vind ik het niet zo leuk. Toch doe ik het omdat ik weet dat als ik hieraan voorbij ga, ik mezelf voorbij kan lopen, ik belangrijke informatie van mijn intuïtie mis en ik niet optimaal gebruik maak van alles wat ik in mij heb.

11 tips over intuïtief ondernemen als resultaat van stilstaan

Dit is ook de reden waarom ik de 11 tips heb geschreven. Hierdoor heb ik heel bewust stilgestaan bij wat de afgelopen 11 jaar mij hebben geleerd; wat ik ben tegengekomen en welke lessen ik daaruit heb geleerd. Omdat ik ook ervan hou mijn kennis en inzichten te delen (veel van mijn voorouders zaten in het onderwijs!), heb ik besloten om de inzichten en lessen in deze 11 tips met jou te delen.

Het vieren van succes gaat nog een stap verder

Succes vierenVoor mij gaat het nog een stap verder om tijdens het stilstaan ook mijn succes te vieren. Ten eerste is het soms al lastig om succes te zien. Voor mij is het soms zo normaal wat ik doe en zie ik de resultaten die ik heb bereikt als heel gewoon en niet als iets bijzonders om te vieren. Inmiddels weet ik dat dit echt het kenmerk is dat je met je talenten bezig bent en precies doet wat bij je past. Dan lijkt het heel normaal en alsof iedereen dat kan. Je realiseert je dan niet dat het eigenlijk heel bijzonder is wat je doet en bereikt.

In de afgelopen 11 jaar heb ik dus echt moeten leren om stil te staan bij de successen en deze ook te vieren. Als ik terugkijk is dat denk ik nog wel een les die ik nog niet helemaal goed heb geïntegreerd. Toen mijn bedrijf 4 jaar bestond heb ik een feestje gegeven. Daarnaast ben ik af en toe wel oprecht blij en trots geweest op wat ik heb bereikt. Toen ik bijvoorbeeld opleidingen ging verzorgen om anderen te leren om opstellingen te leren begeleiden, toen ik naar Bulgarije ging, toen ik werd gevraagd voor een training in Parijs, als ik zeer positieve feedback krijg van een ondernemer die ik coach of als ik zie hoe een team of individu gegroeid is mede door mijn coaching. Dan komt er een glimlach op mijn gezicht. Maar echt vieren; met mijn vrouw uit eten gaan of mezelf trakteren op een dagje sauna vanwege zo’n succes? Dat doe ik eigenlijk niet. Dat is iets wat ik meeneem voor de komende 11 jaar!

Ik vier mijn succes van 11 jaar ondernemen op 7 september

Wel heb ik besloten om te vieren dat mijn bedrijf 11 jaar bestaat. Hierbij zocht ik een vorm die inhoud combineert met gezelligheid. Die heb ik gevonden in een workshop rondom het verhaal van 11 jaar Intuïtief Ondernemen. Dit verhaal ga ik tijdens de workshop vertellen in de vorm van een sprookje. Hierin zullen verschillende elementen terugkomen waarin je je als deelnemer kunt herkennen. Dit zijn archetypische bronnen die in ieders (ondernemers)leven voorkomen zoals de drempel, de mentor, de kooi of grens, de sleutel en het pijnlijke dat aangekeken moet worden. Eerlijk gezegd heb ik het verhaal nu, ruim een week voor de workshop, nog niet af. Dit zal stap voor stap ontstaan de komende dagen en dan zullen de archetypische elementen ook helder worden.

Vervolgens zal iemand een klankschalenconcert verzorgen zodat je als deelnemer het verhaal in jou kan laten resoneren en kan onderzoeken op welke punten het jouw verhaal raakt. Hierna gaan we in kleine groepjes opstellingen doen waarin je jezelf opstelt in relatie tot een aantal van die archetypische elementen. Tenslotte gaan we lekker borrelen en is er gelegenheid om elkaars verhalen te delen.

Helaas is er geen plek meer voor deze workshop. Het is ook een experiment voor mij om te onderzoeken of het werken met verhalen en opstellingen toegevoegde waarde biedt voor ondernemers. Heb je interesse in deze vorm van workshops? Laat het me dan weten, dan hou ik je op de hoogte van mijn plannen op dit gebied. Wil je op de wachtlijst voor de workshop van 7 september? Neem dan ook contact met me op.

Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw successen viert. Wil je dat delen in een reactie op dit bericht?

Maak gebruik van de 11 aanbiedingen

Dit was de laatste tip. Wil je ook iets doen met intuïtief ondernemen? Wil je jezelf en je bedrijf een stap verder helpen? Ben je nieuwsgierig naar intuïtieve methoden zoals opstellingen en visualisaties? Dan is dit het moment om gebruik te maken van mijn (online) diensten.

Tot 1-11-2018 heb ik 11 aanbiedingen in het kader van mijn 11-jarig bestaan. Voel, weet, kijk of dit het moment is om iets met mij te doen. Dan is het wel een mooie gelegenheid om dit ook daadwerkelijk te doen.

Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met me op.

Maak nu gebruik van de 11 aanbiedingen

4 Comments

Leave a Reply


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.