Skip to main content

Doelen bereiken – Tip 3

By 7 augustus 2015augustus 27th, 2015Geen categorie

Na een wandeling in de Franse Pyreneeën kwamen er 3 tips in mij op over het bereiken van je doel. Dit is de derde tip van de 3. Er is ook nog een Bonus Tip.

 

De derde tip is: Neem de natuurlijke weg, beslis hierbij intuïtief

In principe was er één weg die naar boven leidde en mij bij de geocache bracht. Doordat deze natuurlijke weg niet in een rechte lijn liep, gaf mijn GPS regelmatig aan dat ik verder van mijn doel af liep. Dat was een beetje raar om te ervaren. Maar ja, anders moest ik recht de berg op lopen en dat is niet te doen. Op een gegeven moment kwam er toch een splitsing. Mijn GPS gaf aan dat er een weg recht richting mijn doel ging. Die heb ik genomen, maar ben daardoor niet op het goede punt gekomen en moest flink klauteren.

Ook in de ontwikkeling van je bedrijf of van jezelf kan het soms lijken dat je in cirkels loopt of dat je weer verder van je doel afkomt. Zie dit niet als negatief, maar als een gevolg van het volgen van de natuurlijke weg. Doelen bereiken via een rechte lijn kan wel, maar dat kost veel energie. Door de natuurlijke weg te bewandelen, zorg je ervoor dat je met gemak je doelen bereikt. Het gaat wat meer vanzelf, je hoeft niet te ploeteren en te zweten.

De natuurlijke weg vind je dus niet door allerlei meetinstrumenten in te stellen en die te volgen. Deze vind je door je intuïtie te gebruiken bij het nemen van beslissingen. Je zuivere intuïtie weet altijd wat de beste weg is op dit moment. Elders op de site vind je meer informatie over hoe je je intuïtie kunt aanspreken en dat het niet hetzelfde is als je onderbuikgevoel.

Volg dus de natuurlijk weg van jou leven en van je bedrijf, gebruik hierbij je intuïtie en accepteer dat je dan af en toe verder van je doel afraakt.

Lees hier de bonustip

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.