flag-en

Inspiratieblog Intuïtief Ondernemen

Artikelen, video’s, linkjes en citaten

Doelen bereiken – BONUS tip

Terwijl ik met de 3 tips bezig was n.a.v. mijn wandeling in de Pyreneeën, ontstond deze laatste BONUS tip. Hij geeft je een hele andere kijk op de wereld!

 

De BONUS tip is: vanuit de essentie bestaan er geen doelen

Het stellen van doelen en het bereiken ervan is iets dat we nodig hebben vanuit onze 3 dimensionale, duale wereld. Maar als je contact maakt met wie je in wezen bent, zul je merken dat doelen en het willen bereiken ervan oplossen. Je bent namelijk een veel groter bewustzijn dan je lichaam, je gedachtes, je emoties, de rollen die je vervult. Jij bent een met alles en iedereen om je heen. Zodra je je verbindt met dit grotere bewustzijn, valt al het onderscheid weg, er zijn geen grenzen, alles is één.

Vanuit dit ruimere bewustzijn, vanuit de essentie zijn doelen irrelevant. Daar gaat het helemaal niet over in het leven. Je hoeft niks te bereiken. Je hoeft nergens heen. Je bent al alles en overal. Je hoeft alleen maar te zijn, te ervaren.

Mij heeft dit inzicht geholpen om vanuit een diepe innerlijke rust te zijn en te ondernemen. Niet omdat ik per sé ergens heen wil, iets wil bereiken, maar omdat de flow me erheen leidt en ik het wil ervaren. Ik moet eerlijk zeggen dat me dit soms lukt en vaak ook niet. Dan wil ik toch iets bereiken en baal ik dat het niet lukt. Dan voel ik me weer afgescheiden van de wereld en zie ik de wereld in fragmenten en niet als de oceaan van druppels die hij werkelijk is.

Neem dus eens afstand van je vernauwde bewustzijn, je emoties, je lichaam en je gedachtes en ervaar hoe het is om van een afstandje en verbonden met alles en iedereen naar je leven en je bedrijf te kijken.

Ik ben benieuwd wat jouw reactie op deze tip is. Laat hem achter in een reactie of neem contact met mij op.

9 reacties

 1. Hoi Martijn,

  Ik wil je zeggen dat ik daar wel ben nu.
  Alles waarvoor ik leefde heb ik losgelaten. Waarvoor Doe Ik het dan nu? Om te kijken wat er gaat gebeuren. Leuke dingen momenteel.

  Liefs van Angèle Roelofs

 2. Mooi hoe je de essentie van zijn, gewoon zijn niet alleen omschrijft, maar helemaal laat zien. Prachtig! En heel fijn om in dat gevoel mee te gaan en ook gewoon even te zijn. Dank je!

 3. Mooi Martijn,

  Ik heb net een maand in Frankrijk in doorgebracht op een heerlijke ontspannen plek lekker in de natuur en had precies dezelfde ervaringen. Leegte, ZIJN en het bewustzijn dat ik me alleen maar hoef te laten leiden door mijn innerlijke leiding om in en vanuit de leegte de ervaringen te creëren waar ik mijn aandacht op richt.

  Waardevol en inspirerend dat je dit soort inzichten en ervaringen deelt!

 4. Hoi Martijn,
  Weird, hoe jij het over de dingen hebt die ik nu ervaar. Geen flauw idee wat ik doen moet en wat ik zou kunnen doen om te zorgen dat ik mijn doel bereik. Eigenlijk alleen maar bezig met er zijn. En de dingen te doen die langs komen, of gewoon moeten, en die weinig tot niets met mijn bedrijf van doen hebben. Maar misschien inderdaad dat doel maar eens loslaten. Ergens blijft het toch knagen. Waarom en waardoor, waar heb ik nog wat te doen of juist los te laten of ben ik nog nodig. Ik hoor heel vaak mensen zeggen, je begint van alles maar maakt niets af. Ben ondertussen 5 weken bezig met MIR. Kleine dingen die veranderen. De materialen van de cursus ga ik zeker nog eens door in ieder geval.
  Groetjes.

 5. Hoi Martijn,
  Mooi om te zien hoe je me gewoon even ‘instant’ meeneemt naar die heerlijke staat van ZIJN die ik nog wel eens vergeet. Even niks… Geen gedachten, geen ego, gewoon bij jezelf en in je hart. Even lekker ‘parttime verlicht’.
  Ik heb een vakantie gehouden en heb werkelijk alles losgelaten. Alleen zogenaamde verplichte nummers om gedoe te voorkomen kwamen aan bod. Vandaag begin ik m’n praktijk weer ‘op te pakken’. Wekenlang even helemaal genoten van lieve vrienden, leuke dingen en het prachtige weer. Sinds ik alles losgelaten heb en m’n praktijk van een afstandje kon bekijken, zie ik dan ook weer meer richting. Vanaf vandaag dus weer bezig met het online materiaal…intuïtief en zonder ‘moeten’. Het IBBP ging me op het moment dat we er midden in zaten niet snel genoeg. Nu zie ik pas dat het best intensief was en er eerst een periode van rust moest komen om de warboel uit m’n systeem te krijgen. Dank je wel voor dit fijne filmpje en de andere tips. /II
  Ik vervolg m’n weg rustig, met een doel dat op elk moment aangepast kan en mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *