Skip to main content

Volg eens je eerste impuls

By 5 februari 2014december 21st, 2014Ondernemerschap, Persoonlijk, Professioneel

Om je intuïtie te ontwikkelen is het belangrijk om te oefenen, dat heb ik in mijn e-boek in het hoofdstuk “Water” beschreven. Een manier om de signalen van je intuïtie beter te leren kennen is het volgen van je eerste impuls.

Je eerste impuls is echt je eerste impuls, zonder te denken

In de coaching van klanten doe ik regelmatig een visualisatie om antwoorden te helpen vinden op vragen vanuit het onbewuste. In de begeleiding van deze visualisaties heb ik geen vooropgezet plan. Tijdens het proces krijg ik vaak een impuls, een ingeving, een idee en dat volg ik dan. Achteraf blijkt vaak dat juist door het volgen van mijn impuls de klant een belangrijke stap heeft gemaakt die hij of zij anders niet gemaakt zou hebben.

Hierbij is het van belang dat je geen censuur toepast op je emoties, lichamelijke gewaarwordingen of gedachtenflitsen. Vaak zijn we namelijk geneigd om een kriebel in onze linker grote teen af te doen als toeval. Of het feit dat we net nu aan een bepaalde persoon moeten denken bestempelen we als onzin en we spreken het niet uit.

Ik wil je daarom uitnodigen om de komende tijd eens aandacht te besteden aan je innerlijke impulsen. Wat gebeurt er bij je in bepaalde situaties. Registreer dat eens. Je kunt hierbij aandacht hebben voor:

Emoties

je voelt blijheid, boosheid, angst of verdriet. Dit is per definitie je eigen emotie, want je kan niet iets voelen dat niet van jou is. Voel maar eens waar deze emotie mee te maken heeft. Is dat een idee of plan dat je hebt? Of met een persoon die je net hebt ontmoet, of iets anders. Voel dan wat deze emotie je wil vertellen.
Het kan zijn dat de emotie helemaal niet te herleiden is naar iets wat bij jou leeft. Dan kan het goed zijn dat je een emotie van een ander oppikt, of dat je dat voelt wat een ander niet wil voelen, maar wat wel aanwezig is.
Kijk maar eens wat er gebeurt als je dit teruggeeft aan die ander.

Fysieke gewaarwordingen

Je lijf geeft heel veel signalen en niet alleen over honger, dorst of kou. Je lijft geeft ook veel intuïtieve informatie, maar we zijn snel geneigd om deze weg te wimpelen en te negeren. Wat zou er gebeuren als je deze informatie wel als waardevol zou bestempelen en zou onderzoeken wat deze te betekenen heeft? Mijn ervaring is dat zelfs pijn in mijn onderrug (waar ik wel vaker pijn hebt) niet voor niets op dat moment naar boven komt.
De interpretatie van deze signalen kan wel wat lastiger zijn. Er zijn hele boeken geschreven over de psychische betekenis van organen, lichaamsdelen en chakra’s. Ook op internet kun je er veel over lezen. Vaak helpt het ook als je figuurlijk kijkt naar de gewaarwording. Een druk op je schouders kan bijv. betekenen dat je teveel last op je schouders neemt, maar ook dat je een schouderklopje verdient. De juiste interpretatie weet je vaak automatisch.
Ook hier kan het zijn dat je deze lichamelijke gewaarwordingen voor iemand anders oppikt. Onderzoek ook nu wat er gebeurt als je deze informatie, zonder interpretatie, terugkoppelt aan die persoon.

Gedachtenflitsen

Ook via gedachten kun je intuïtieve informatie ontvangen. Dit zijn flitsen van gedachten die plotseling in je opkomen en waarvan je je afvraagt waar die vandaan komen en waarom op dat moment. Ik bedoel hiermee dus niet het lange malen over bepaalde zaken of denk je heel diep na. Dat is niet wat ik gedachtenflitsen noem. Ook nu wil ik je uitnodigen om deze gedachtenflitsen als waardevol te behandelen. Ga op onderzoek uit wat ze je te vertellen hebben. Experimenteer met het opvolgen van de gedachten door bijvoorbeeld de persoon te bellen aan wie je moest denken.

Als je hiermee oefent en experimenteert zul je ontdekken hoe jouw intuïtie met jou communiceert. Je zult steeds vaker ‘begrijpen’ wat de signalen betekenen en je zult ze daardoor ook vaker kunnen gebruiken om bijv. beslissingen te nemen of om problemen op te lossen.
Zo kun je bijvoorbeeld gaan zitten en je afstemmen op een vraag die je hebt. Neem dan maar eens waar welke signalen je krijgt. Je kunt ook doorvragen op de signalen wat ze je willen vertellen. Ik kan je vertellen dat dat kan leiden tot interessante innerlijke dialogen met mooie uitkomsten.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.