Skip to main content

Stilte als sleutel tot je intuïtie

By 1 maart 2014december 21st, 2014Persoonlijk

In onze maatschappij krijgt een mens zoveel prikkels en er wordt zoveel van je verwacht, dat “De Stilte” een onbekende is geworden. Terwijl “De Stilte” juist de bron is van alles in en om je heen.

Intuïtief coachen en ondernemen begint voor mij daarom altijd met terug gaan naar “De Stilte” in jezelf. Het rustpunt, dat stille plekje waar geen rimpeling in het water is, waar je niet wordt beïnvloed door de buitenwereld, het heden of het verleden.

Hoe je “De Stilte” kunt ervaren

Veel mensen bereiken dit door meditatie, yoga en ook door hardlopen, schilderen of muziek maken. Het gaat hier om het ultieme loslaten van alles wat jouw “Stilte” verstoort. Voor iedereen is dit anders en ik nodig je uit om jouw weg naar “De Stilte” te vinden.

Tijdens een wandeling met twee collega ondernemers kwamen we op een bepaald moment bij twee zuilen waarop “PORT” “NATAL” stond, de geboorteport. Toen we ertussen door liepen, kwamen we op een grasveld waar een serene stilte heerste, midden in de drukke stad. Het was een bijzondere gewaarwording. We waren in de stilte en konden toch de drukte om ons heen zien. Het bracht ons echter niet in verwarring, beweging of onzekerheid.

Daarna liepen we weer de straat op en merkten direct de neiging om mee te gaan in de drukte. De kunst is echter om de rust die we ervoeren ook in de drukte van alledag mee te dragen en er contact mee te houden.

Dit is continu de uitdaging en uitnodiging. Kom naar de stilte en neem deze mee in je dagelijks leven. Je kunt ook je leven lang op een berg blijven mediteren. Dat is echter niet wat ik voor ogen heb als het gaat om intuïtief ondernemen. Ik ben er voorstander van om de stilte in je te dragen en vanuit daar te handelen en je werkelijkheid te creëren of vorm te geven.

Integreer “De Stilte” in je dagelijks leven

Om dit in je dagelijks leven te integreren wil ik je vragen om de komende tijd wat vaker “De Stilte” op te zoeken. Kies daarvoor een manier die bij jou past. Het gaat erom dat je gedachten even helemaal stil staan, dat er geen verleden of toekomst is, dat er geen to do lijstjes zijn of mensen die tevreden gehouden moeten worden. Jij bent helemaal OK en de wereld is ook helemaal OK. Er hoeft helemaal NIETS.

Ervaar wat dit met je doet. Hoe reageert je lijf erop? Komen er impulsen van je intuïtie omhoog? Hoe is het met je energie gesteld?

Doe dit regelmatig en kijk of je gedurende de dag een manier kunt vinden om snel terug te kunnen naar deze “Stilte”. Kies er vervolgens voor om beslissingen alleen nog maar vanuit “De Stilte” te nemen. Neem voordat je wilt beslissen dus de tijd die nodig is om weer in “De Stilte” te komen en neem dan de beslissing die op dat moment het beste voelt.

Tenslotte kun je gaan ervaren hoe het is om continu in “De Stilte” te zijn en hoe dat voor je is. Zelf vind ik het soms best lekker om te malen, druk te zijn, over van alles en nog wat na te denken en heerlijk hyper te zijn. Maar beslissingen neem ik niet meer op zo’n moment.

Ik wens je veel plezier met “De Stilte”. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik die graag.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.