flag-en

Inspiratieblog Intuïtief Ondernemen

Artikelen, video’s, linkjes en citaten

Je bent intuïtief, vertrouw er maar op!

Tijdens mijn opleiding “Energie waarnemen” dacht ik dat ik ging leren hoe ik mijn intuïtie verder kon ontwikkelen en zou leren hoe ik energie bij anderen kon waarnemen. Tot mijn grote verbazing gingen we bij de eerste oefening al meteen de energie van anderen waarnemen. Bovendien was 90% van wat er werd gezegd waar. We konden het dus al. De andere trainingsdagen hebben we alleen leren vertrouwen op wat we zagen/hoorden/voelden of wisten.

Iedereen is intuïtief. Jij dus ook!

Dat vind ik heel belangrijk om met je te delen. Niet iedereen gelooft het namelijk en toch is het zo. Het enige probleem is dat je niet vertrouwt op de signalen van je intuïtie of dat je ze niet meer herkent of dat je ze heel ver weg hebt gestopt.

Hoe je van je intuïtie bent afgeraakt

Vroeger was het namelijk niet normaal dat je dingen wist of zag die anderen niet zagen. “Denk toch na, dat kan toch niet” of “Nee, dat bestaat niet” waren opmerkingen die je te horen kreeg. Als kind wil je de goedkeuring van je omgeving en dus geloofde je wat ze zeiden en leerde je de signalen niet te vertrouwen. Dat is in ieder geval wat er met de gemiddelde mens gebeurt.

Het is dus van belang om de signalen van je intuïtie te gaan herontdekken en serieus te gaan nemen (ook niet te serieus, het blijft een spel). De signalen van je intuïtie kunnen op verschillende manieren bij je komen. Hierover heb ik ook een hoofdstuk geschreven in het e-boek “De 5 Elementen om Succesvol Intuïtief te Ondernemen”. Ga voor jezelf na welke signalen jouw intuïtie je geeft.

Hoe je weer kunt leren vertrouwen op je intuïtie

Dit  gaat het gemakkelijkst door alert te zijn op subtiele signalen zoals kriebels in je lijf, pijntjes, dromen, beelden die je krijgt, ‘stemmen’ die je hoort, of zaken die je als een flits zeker weet. Doe hier verder nog niks mee, maar kijk achteraf of ze inderdaad juist waren. Onderzoek ook hoe je ze het beste kunt interpreteren.

Een volgende keer ga je een beslissing baseren op deze signalen en doe je iets wat je rationeel misschien niet zou doen, maar waarvoor je intuïtieve signalen heel sterk zijn. Ook nu kijk je achteraf hoe het uitpakt.

Weet dat het leren vertrouwen op je intuïtie met vallen en opstaan kan gaan. Accepteer dus dat fouten maken, verkeerde beslissingen nemen en teleurgesteld raken erbij kan horen. Weet ook dat je hierdoor je intuïtie steeds beter leert herkennen en duiden, zodat je er steeds meer op kunt vertrouwen. Heerlijk!

Ik wens je veel plezier met het ont-dekken van je intuïtie. Mocht je nog vragen hebben n.a.v. dit artikel. Aarzel dan niet om me te mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *