flag-en

Inspiratieblog Intuïtief Ondernemen

Artikelen, video’s, linkjes en citaten

Human Design – Eindelijk snapte ik mezelf

Het is inmiddels alweer ruim 5 jaar geleden dat ik in aanraking kwam met het Human Design systeem. Jeannette Lamme noemde het tijdens een training die ik volgde en ik voelde dat het iets was waar ik meer van moest weten. Ik heb Jeannette toen gevraagd een workshop te geven voor het TrainerCoachCafé waar veel mensen op af kwamen. En wat een herkenning en rust ontstond er tijdens die workshop. Gewoon omdat je helder krijgt wat je diep van binnen al weet, maar niet bewust bent.

Later heb ik ook een 1 op 1 sessie bij Jeannette gedaan waarbij ze dieper in is gegaan op mijn ‘chart’. Daarnaast voegde ze ook nog informatie toe die ze in mijn energiesysteem waarnam. Ik kan wel zeggen dat dit mijn wereld flink veranderd heeft.

3 Dingen die ik direct leerde van Human Design

Het eerst wat me duidelijk werd is dat ik heel goed ben in het spiegelen van ideeën en gedachten van anderen en ze kan helpen ordenen en structureren, omdat ik een zogenaamd ‘leeg hoofd’ heb (in Human Design betekent dit gelukkig niet dat je dom bent). De neiging die ik echter heb is dat ik denk dat ik ook mijn eigen ideeën, vragen en gedachten kan ordenen en op een rijtje kan zetten. Niets is minder waar. Daar loop ik altijd in vast en dan deed ik weer mijn best om het toch te begrijpen, maar dat lukte toch niet. Mijn wijsheid zit in mijn “Budha Belly”. Daar weet ik of iets goed voor me is of niet. Daar weet ik welke stappen ik nu moet nemen om verder te komen. De mantra “I don’t know and I don’t care” heeft me heel erg geholpen om dat hoofd lekker leeg te laten en alleen in te zetten voor anderen.Human Design (2)

Een ander inzicht wat ik nog steeds gebruik is dat ik bij het nemen van beslissingen 3 dagen de tijd nodig heb omdat ik in golven van emoties leef en dus tijd nodig heb om de gemiddelde reactie te ontdekken. Als ik een idee krijg of van iemand anders hoor dan wordt ik vaak heel enthousiast. De volgende dag kan ik het dan plotseling weer helemaal niks vinden, terwijl diezelfde middag ik toch wel weer de mooie kanten van het voorstel zie. Zo nemen mijn emoties me mee in een golfbeweging die me niet helpt om een juiste beslissing te nemen. Gewoon even afwachten dus en het lekker laten uitgolven. Ik kan je vertellen dat dit me heel veel rust heeft gegeven. Alleen jammer dat je in een restaurant niet kunt zeggen dat je over 3 dagen weet wat je wilt eten.

Het laatste wat ik met je wil delen is de manier waarop ik dingen in de wereld zet. Dit is vaak het eerste dat je te weten komt als je met Human Design aan de slag gaat. Je krijgt dan namelijk een algemene typering die al veel zegt over hoe jij creëert. Mijn typering is manifesting generator. Dat betekent dat ik aan de ene kant moet reageren op wat ik op mijn pad krijg. Dat vond ik niet echt proactief en ondernemerseigen, maar het is wel wat heel erg bij me past. Zodra er iets op mijn pad komt, kan ik vanuit mijn budha belly voelen of ik er wat mee moet of niet. Als ik er dan wat mee ‘moet’ of wil dan kan ik mijn energie erop zetten en kan ik heel lang doorgaan. Vervolgens kan ik ook een beetje manifestor energie erin zetten en de wereld laten weten waar ik mee bezig ben. Voorheen liet ik vooral weten waar ik mee bezig was (dat hoor je toch te doen als ondernemer) en bedacht ik zelf heel veel leuke dingen. Dat ging me redelijk goed af. Soms liep ik echter toch tegen muren op of ging het niet zo snel en in de flow als ik zou willen. Door af en toe ook ‘hard to get’ te spelen en niet te veel te pushen en te trekken, krijg ik veel meer voor elkaar en gaan dingen veel meer vanzelf dan voorheen.

De kracht zit in de eenvoud

Het mooie van Human Design systeem vind ik dat het op een eenvoudige manier (a.h.v. je geboortedatum, -tijd en -plaats) je diepgaand inzicht geeft in jezelf en dan met name wat jouw optimale manier is om te creëren. Zo kom je gemakkelijker in de flow en doe je de dingen op een manier die echt kloppend is voor jou. Je bevrijdt jezelf van de conditioneringen en overlevingsmechanismen doordat deze aanpak je op diep niveau in contact brengt met wie je in wezen bent. Je voelt het op alle niveaus en kunt het daardoor ook gemakkelijk in je leven toepassen.

 

Update Human Design november 2017

Inmiddels heb ik ook een webinar Human Design gegeven met Jeannette. Hierin legt ze uitgebreid uit wat de verschillende elementen uit je chart betekenen en wat dit zegt over hoe je beslissingen neemt, hoe je omgaat met stress, hoe je het beste kunt creëren en nog veel meer.

Daarnaast heb ik een video opgenomen waarin ik Jeannette interview over Human Design en wat dat zegt over jouw manier van marketing doen.

Wil je een persoonlijk consult? Dat kan ook. Speciaal voor Intuïtief Ondernemen biedt Jeannette een half uur consult aan via Skype. De ervaring leert dat je heel veel informatie krijgt in die korte tijd en dat je direct praktische handvatten krijgt om dichter bij jezelf te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *