Skip to main content

3 stappen om geld te verdienen met waar jij goed in bent

By 15 maart 2014december 21st, 2014Ondernemerschap, Persoonlijk

“In de haven is het schip veilig
Maar dat is niet waar het voor gebouwd is”

– William Shedd

Zelf herken ik me wel hierin. Het is zo heerlijk vertrouwd om in de veilige haven te liggen en niet uit te hoeven varen. Toch is bij mij de drang om nieuwe werelden te ontdekken, om mensen aan te raken en de mensen weer naar huis te brengen groter dan mijn behoefte aan veiligheid. Dat is waar mijn schip voor gebouwd is.

De volgende 3 stappen helpen je om geld te verdienen met dat waar jij goed in bent.

Stap 1: Loslaten

Een eerste stap om die haven te durven verlaten is loslaten, zoals ik ook in mijn e-boek “De 5 Elementen om Succesvol Intuïtief te Ondernemen” beschrijf bij het element lucht. Je laat je overtuigingen los, je angsten en belemmerende filters waarmee je de wereld bekijkt. Hierdoor blijf je in ieder geval niet vanuit angst in de haven.

Stap 2: Waarvoor ben jij op aarde?

De volgende stap is om te voelen, ervaren en weten waarvoor jouw schip gebouwd is? Wat kom jij op deze aarde doen? Wat kom jij de wereld brengen? Want hoe sterker je die innerlijke vlam, die passie, die missie op aarde voelt, hoe gemakkelijker je ook je angsten en behoefte aan veiligheid kunt loslaten.

De vorm waarin je dat komt doen kan veranderen. Het kan zijn dat je nu ondernemer bent en daarmee met jouw talent en kwaliteiten de wereld iets te bieden hebt. Over een aantal jaar kun je datzelfde doen als vrijwilliger of misschien wel als adoptie ouder. Kortom de vorm is niet belangrijk. Het gaat erom dat je contact hebt met dat wat jij de wereld te bieden hebt. De belangrijke vraag is dus “Waarvoor is jouw schip gebouwd?”

Hiervoor zijn heel veel verschillende manieren. Ik geloof dat het gaat om het ontdekken van je talenten en het contact met de levensvonk die jou op aarde bracht. Door middel van bijvoorbeeld visualisaties kun je hiermee in contact komen. Zelf heb ik daarnaast ook het Talentenspel gebruikt om mijn missie op aarde te ontdekken. Ook door terug te gaan naar de dromen, verlangens en kracht van je kinderjaren kun je verbinding maken met jouw levensdoel. Misschien kom je daarbij toch weer angsten, overtuigingen of gebrek aan zelfvertrouwen tegen waardoor je de haven toch maar niet uit wilt varen.
Het kan handig zijn om een (loopbaan)coach in te schakelen om je hierbij te helpen. Ook op internet zijn heel veel handboeken, tips, ideeën en stappenplannen te vinden voor het vinden van je levensmissie.

Stap 3: Vind de markt waar jij kunt doen waarvoor je bent gekomen

Tenslotte vind je een manier waarbij jouw uniciteit, jouw passie en talenten de behoefte in de wereld raakt. Dit kan dus als ondernemer, in loondienst, als vrijwilliger en/of als moeder. Als jouw talent de markt raakt, kan het gaan stromen. Jij doet waar je goed in bent, moeiteloos en klanten, collega’s of je baas worden daar gelukkig van en kan de overvloed in welke vorm dan ook jouw kant op stromen. Hierover in een volgende nieuwsbrief meer.

Ik wens je heel veel plezier met het uitvaren en het optimaal benutten van de kwaliteiten van jouw schip.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.