flag-en

Inspiratieblog Intuïtief Ondernemen

Artikelen, video’s, linkjes en citaten

Hoe je gedachten jouw lichaam beïnvloeden

Gisteravond was Expeditie Robinson 2014 weer op TV. Ik vind dat toch altijd wel leuk om te kijken. Het is mooi om te zien wat er met en tussen mensen gebeurt in deze omstandigheden. Gisteravond gebeurde er iets tijdens een proef waarvan ik best geschrokken ben. Het liet keihard zien hoeveel invloed je hebt met je gedachten op je lichaam.

Tijdens de aflevering van gisteravond moesten twee teams tegen elkaar de inmiddels beruchte eetproef doen. Hierbij krijgen de kandidaten lokale lekkernijen voorgeschoteld die ze zo snel mogelijk moeten opeten. Degene die het eerst zijn bord en mond leeg heeft wint een punt. Nou zijn de lekkernijen uit dat deel van de wereld niet altijd helemaal onze smaak: kikkers met alles erop en eraan, koeienogen, eieren met een embryo erin of ingewanden van een varken gekookt in zijn eigen bloed.

Het was ook niet raar dat niet iedereen blij was toen het bleek dat ze deze proef moesten doen. Met name de sterke ex Thaiboxer Remy Bonjasky werd al gek bij de gedachte dat hij iets van deze vreemde gerechten moest eten. Hij zat zich ook flink op te winden terwijl hij zijn teamgenoten diverse bijzondere hapjes zag wegwerken.

Toen werd het volgende gerecht onthult en Remy was aan de beurt. Dit was een hamburger. Iedereen zat gek te kijken, een gewone hamburger? Ja, beaamde presentator Dennis, dit is een gewoon broodje hamburger. Remy kon het niet geloven en vermoedde een addertje onder het gras. Hij begon aan de hamburger, maar moest kokhalzen en kon de heerlijke hamburger niet wegkrijgen en gaf op.

Dit vond ik heel boeiend. Een ex topsporter die van tevoren had aangegeven te willen winnen. Bovendien stond er veel op het spel. Als ze zouden verliezen zouden ze naar een ander kamp gaan waar ze in een modderpoel op een klein vlondertje moesten overleven. Tenslotte had Remy niet heel veel gegeten in de afgelopen dagen, dus een broodje hamburger kon er wel in zou je verwachten. Kortom alles in Remy wilde deze proef winnen.

Toch waren zijn gedachten, angsten en overtuigingen sterker. Zo sterk dat zijn lichaam op een heerlijke hamburger reageerde alsof het een misselijkmakende soep van vissenogen was.

Zo sterk kunnen onze gedachten dus zijn!

Wat zou er gebeuren als we deze gedachtekracht inzetten om dingen te bereiken die we willen bereiken. Als we positief over de wereld en de mensen om ons heen denken. Wat zou er gebeuren als we maar sterk genoeg overtuigingen in ons systeem zouden opnemen dat de wereld mooi is, dat mensen te vertrouwen zijn en dat we samen veel kunnen bereiken?

Hoe zou jij jouw gedachtekracht willen inzetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *