Skip to main content

Marco Borsato Mooi – de boodschap van zijn single

By 17 oktober 2015oktober 7th, 2019Persoonlijk

Vandaag kunnen we genieten van de nieuwe single van Marco Borsato Mooi. Deze gaat over hoe je naar het leven kijkt. Het verhaal erachter raakte me wel.

Bij RTL Late Night vertelde Marco Borsato dat hij het idee voor deze single kreeg op de dag dat bekend werd hoeveel hij verschuldigd was als gevolg van het faillisement van de Entertianment Group. Dit was de zwartste dag in zijn bestaan. Het was een enorme klap en hij baalde vreselijk.

Toen hij zijn vrouw opbelde en het nieuws vertelde, zei deze: “Schat, kom lekker naar huis, ik maak een goede fles Champagne open en dan gaan we het vieren”.

Briljant!

Dit zorgde voor een grote shift in Marco’s gedachten. Ja, hij kon dit ook vieren. Ze konden het bedrag betalen en daarmee kon hij weer opnieuw beginnen.

Hij reed naar huis. Het was een winterse dag en overal lag sneeuw. Wat hij normaal niet deed, deed hij nu wel. Hij zette zijn auto aan de kant en stapte uit en genoot met volle teugen van deze prachtige dag. De sneeuw, de kou, het uitzicht, het was allemaal even prachtig.

Voor zijn nieuwe CD had hij het hier met John Ewbank over en zo ontstond deze prachtige single van Marco Borsato: Mooi. De video clip laat de prachtige natuur van Nederland zien.

Voor mij gaat het bij intuïtief ondernemen ook over deze shift. Op een andere manier naar zaken kijken, waardoor ze beter, mooier, fijner worden en een opening bieden voor stappen richting de toekomst. Deze single Mooi vertelt dit op een prachtige manier.

Als het tegenzit, als een klant bijvoorbeeld een order afzegt, wat doe je dan? Ga je bij de pakken neerzitten, ga je zitten malen en laat je de angst opkomen dat andere klanten ook wel weg kunnen lopen? Of kijk je met een andere blik. Ben je blij met de ruimte die ontstaat? Misschien wat extra (vrije) tijd? Kun je erop vertrouwen dat er misschien wel een betere, gemakkelijkere, fijnere klant voorbij kan komen? Kun je erop vertrouwen dat het altijd mooier komt dan je kunt bedenken (citaat van Thea Jurina).

Tegelijkertijd is het ook belangrijk om je negatieve gevoelens, je malende gedachtes en de reactie van je lichaam hierop te voelen, te ervaren. Het gaat niet om het wegdrukken hiervan! Nee, dan zul je merken dat ze via een achterdeur twee keer zo hard terugkomen.

Het is ook niet zo dat je niet even in een dip mag zitten. Soms is dat wat er is. Dan zie je het even niet meer zitten. Dat kan op verschillende niveaus. Je kunt in een dip zitten met je leven, met je bedrijf, met een bepaald project of een bepaalde dienst. Of je hebt net een rot gesprek gehad. Jij bepaalt echter hoe lang je in de dip blijft.

Waar het over gaat is dat je echt van binnen op een andere manier naar de wereld kijkt. Dat je jouw innerlijke houding verandert of beter gezegd, dat je meer ruimte geeft aan dat deel van jou dat al heel en compleet is. Dat deel dat vol vertrouwen in het leven staat en nergens bang voor is. Iedereen heeft dit deel. Soms is het heel ver weg gestopt; anderen zijn er wat meer mee bekend.

Je kunt meer contact maken met deze rust, deze innerlijke wijze door mentaal een knop om te zetten. Soms is er wat meer voor nodig. Misschien dat je wat overtuigingen los mag laten of een tijdje moet oefenen met een nieuwe manier van kijken. Voor sommigen is meditatie een manier om de rust in zichzelf te vinden. Soms is ook dit niet voldoende en is het nodig om naar de diepere oorzaak te kijken. Familieopstellingen kunnen hier bijvoorbeeld een goede rol bij spelen.

De boodschap van Mooi is dat jij bepaalt hoe je de wereld ziet. Jij hebt een keuze om voor het licht of voor het donker te kiezen. Zoals je wellicht weet groeit alles wat aandacht krijgt. Aan jou de keuze. Waar wil je meer van?

Waar loop jij op dit moment tegenaan en op welke manier zou je er anders naar kunnen kijken? Hoe kun je je relatie met dat waar je tegenaan loopt veranderen? Hoe kun je je op een andere manier ertoe verhouden? Hoe kun meer contact maken met het deel dat vol vertrouwen in het leven staat?

Ik ben heel benieuwd. Zou je het willen delen in een reactie hieronder?

2 Comments

 • Juuly schreef:

  Ik heb de laatste jaren weer heel veel eczeeem en iedere keer steekt het weer opnieuw de kop op. Het is soms zo zwaar omdat het mijn leven beperkt, het kost veel energie en het belet me tot leven. Tenminste zo ervaar ik het. Vandaag zei iemand tegen me: Juully kun je ervan houden, het accepteren en het bedanken dat het je weer een les leert. Zo moeilijk om dit te doen maar de enige weg. Ik weet het, dank je wel Martijn voor je mooie blog!

  • Martijn Meima schreef:

   Juully, wat mooi dat je dit zo met ons deelt! Voor mij zijn er vaak twee lagen. In de ene laag baal je ervan en ben je boos. In de andere laag weet of voel je dat het helemaal kloppend is. Het gaat erom aan welke laag je het meeste aandacht besteedt.
   Nogmaals dank voor het delen!

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.