flag-en

Inspiratieblog Intuïtief Ondernemen

Artikelen, video’s, linkjes en citaten

Groots en klein tegelijkertijd

Op het strand van Terschelling kreeg ik een inzicht dat ik graag met je deel. Ik deze video neem ik je mee in dit gevoel.

Afgelopen vakantie was ik met mijn gezin twee weken op Terschelling. Heerlijk om op dit eiland te zijn. Het werkt voor mij erg ontspannend. Bovendien heeft het eiland heel veel heerlijke plekken waar je de verbinding met de natuur voelt en waar ik kan reflecteren op mijn leven, mijn werk, mijn bedrijf. Ik neem je graag mee in zo’n reflectie over groots en klein.

Tijdens een eerder bezoek aan Terschelling heb ik een video gemaakt over de wijdsheid die je kunt ervaren op het strand van Terschelling.

Wat ik op het strand ervaarde, is hoe klein ik eigenlijk ben. Hoe klein de dingen zijn die ik doe en hoe ik een heel klein onderdeeltje ben van een veel groter geheel. Door me te verbinden met de zee, kon ik ervaren hoe groot de natuur is en hoeveel groter de natuur is waar ik een klein onderdeel van ben.

Niet om mezelf te kleineren of af te zwakken, maar om me te realiseren dat wat ik doe niet allesbepalend is. Dat ik soms misschien wat teveel waarde hecht aan iets dat goed gaat of slecht. Dat ik mezelf soms te belangrijk maak. Het is interessant om te onderzoeken wat je anders zou doen als je je realiseert dat je maar een heel klein onderdeel bent van een groter geheel. Dat alles relatief is en dat het eigenlijk niet zo belangrijk is.

Wat zou jij dan anders doen? Wat zou je laten of juist gaan doen?

Tegelijkertijd kon ik voelen dat ik die grootsheid was, dat ik het grotere geheel was. Dat was heel vreemd om tegelijkertijd te voelen. Dat ik en klein en groot was. Dat ik en een klein onderdeel was en het grote geheel. Daarin kon ik ook ervaren dat ik in mijn grootsheid er echt toe doe en een impact heb op het leven op aarde. Dat mijn acties waardevol zijn en dat ik met niet moet laten afremmen omdat ik zo klein ben. Ik voelde me verbonden met alles om me heen en voelde me een met de natuur. Vanuit die ervaring wist ik dat het belangrijk is wat ik doe en dat ik echt bijdraag aan deze wereld.

Interessant om ook te onderzoeken wat je anders zou doen als je contact maken met die grootsheid in je zelf. Met die enorme creatiekracht.

Wat zou jij dan doen of juist laten?

Het was een mooie ervaring om de dualiteit en de eenheid te ervaren. Groots en klein en de combinatie daarvan. Hoe een schijnbare tegenstelling zich oplost in mij op het strand van Terschelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *