Skip to main content

3 Tips om je intuïtie te volgen

Als je meer gebruik wilt maken van je intuïtie, helpen deze drie basistips je enorm. Ook als je al wat ervaring hebt met het inzetten van je intuïtie, helpen ze je om nog meer op je intuïtie te vertrouwen.

Onderstaande tips zijn de basis voor het inzetten van je intuïtie. Wil je verder hierin en er meer mee doen? Kijk dan bij mijn andere artikelen of bij een van de workshops of trainingen die ik geef.

1. Vertrouw op je eerste impuls.

De allereerste ingeving, het allereerste gevoel, dat is zuiver en juist. Daarna komen er vaak gedachtes of emoties die de eerste impuls vertroebelen. Hoe meer ruimte je kunt creëren tussen die eerste impuls en die gedachtes en emoties, hoe meer contact je kunt maken met je intuïtie.

Hiervoor is het van belang dat je die eerste impuls serieus neemt, dat je er alert op bent en bereid bent ernaar te luisteren en te handelen. Hoe meer je daar bewust mee bezig bent, hoe meer je deze eerste impuls zult herkennen.

2. Wees stil

Intuïtie is een informatiebron die vaak heel zachtjes communiceert. Onze gedachten en emoties schreeuwen vaak veel meer om aandacht. Wil je contact maken met je intuïtie, bouw dan momenten in dat je stil bent. Dat je je aandacht naar binnen richt en je gedachten tot rust brengt. Richt je aandacht bijvoorbeeld op je ademhaling en ervaar wat er met je gebeurt. Het kan zijn dat je een tijdje nodig hebt om af te kicken van al die gedachten en emoties. Weet dat ook hier de aanhouder ‘wint’.

3. Experimenteer

Je intuïtie ontwikkelen is een leerproces. Daarvoor is het van belang dat je experimenteert. Doe eens wat anders dan normaal. Volg je intuïtie eens op een gebied waar je het normaal niet zo snel doet, bijvoorbeeld bij de keuze van een marketingstrategie. Je kunt ook ervoor kiezen om één keer per dag je intuïtie te vragen wat de volgende stap is en deze uit te voeren, hoe gek of raar je het ook vindt. Het is handig om hierbij een intuïtiedagboek bij te houden waarin je je ervaringen opschrijft. Zo kun je later teruglezend achterhalen hoe jouw intuïtie werkt.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.