Skip to main content

3 Manieren om te experimenteren met je intuïtie

By 15 mei 2015augustus 11th, 2015Intuïtie algemeen, Ondernemerschap, Persoonlijk

2 Comments

 • Martijn schreef:

  Hallo Naamgenoot,
  Een goed en helder verhaal in de video over oefenen met intuïtie. Zoals je vertelt proberen mensen dingen te begrijpen en zoeken naar een verstandelijke verklaring. In mijn beeld kan intuïtie alleen ” spreken” als gedachten en gevoel hand in hand met elkaar gaan. – toelichting: In de kinderjaren kunnen afweermechanismen worden geactiveerd om bepaalde pijn niet te voelen. Hierbij kunnen verstand en gevoel worden gescheiden. Ik doe een aanname dat ook in jou klantenkring mensen in meer of mindere mate dit ervaren.
  Mijn vraag is nu: Klopt mijn stelling dat je alleen goed van je intuïtie gebruik kan maken wanneer gevoel en verstand met elkaar in verbinding staan? Volgens mij wanneer dit niet het geval is ga je in je hoofd zitten zoeken (en niks vinden).
  Mvg,
  Martijn

 • Martijn Meima schreef:

  Je hebt helemaal gelijk, Martijn, dat mensen in hun jeugd als verdedigingsmechanisme de beweging ontwikkelen om vanuit hun hoofd de oplossingen te zoeken en hun richting te bepalen. Dat wordt nog eens versterkt door de maatschappij, de scholen, de boeken, etc. die stimuleren dat je je hoofd gebruikt en rationele argumenten.
  Voor mij gaat het echter nog verder dan gevoel en verstand, of liever intuïtie en ratio met elkaar in verbinding brengen. je intuïtie werkt vaak nog beter als je de ratio helemaal uitschakelt. Stoppen met denken dus. Vervolgens gebruik je de intuïtief verkregen informatie en wellicht dat je daar met je ratio nog een keer naar kijkt, maar eigenlijk is dat niet nodig.
  Dus stoppen met denken en je intuïtie de beslissingen laten nemen!

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.