Skip to main content

Ontdek de kracht van je intuïtie en intuïtieve methodes

Ben je een coach, trainer, adviseur of (interim) manager en

 • Wil jij in de begeleiding van mens & organisatie diepgaande resultaten bereiken?
 • Ben jij klaar voor een nieuwe, frisse en krachtige aanpak?
 • Wil je duurzame transformaties begeleiden bij je klanten?
 • Wil je zelf een sprong maken in je persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling?
 • Ben je bereid in jezelf te investeren?

Dan is deze 10-daagse opleiding iets voor jou

Je leert om je zuivere intuïtie te ontwikkelen en optimaal in te zetten. Hierbij ga je voorbij aan technieken en methodes. Je wordt zelf het belangrijkste instrument. Door je zuivere intuïtie te ont-wikkelen, zul je merken dat je als vanzelf de juiste interventies op het juiste moment doet.
Daarnaast zul je een nieuwe kijk op mens & organisatie leren; een kijk waarin de onderstroom veel meer ruimte krijgt. Hierdoor zul je op een dieper niveau gaan begrijpen hoe mensen en organisaties werken. Daardoor kun je transformaties in gang zetten en ondersteunen die snel en duurzaam resultaat hebben.

Deze tijd vraagt om een nieuw soort (business) coach, adviseur en manager

In deze tijd waarin ontwikkelingen heel snel gaan, de aarde om hulp schreeuwt, mensen en organisaties op zoek zijn en nieuwe waarheden gaan gelden, is het als coach of adviseur belangrijk om op een eigentijdse manier mens & organisatie te begeleiden.
De succesfactor voor een topcoach, excellente adviseur of succesvolle interimmanager ligt niet meer in het beheersen van businessmodellen, coachmethodieken of marketingkennis. De sleutel tot succes ligt in het inzetten van je zuivere intuïtie en het verruimen van je bewustzijn. Je boort op deze manier diepere bronnen van informatie aan die je helpen om je klant een grote stap verder te helpen.
Het succes van een bedrijf en de mensen die er werken wordt grotendeels bepaald door de onderstroom, het relationele veld, dat wat niet zichtbaar is, maar wel voelbaar. Dit is de laag waar je ratio niet meer de controle heeft en je zuivere intuïtie feilloos weet waar de schoen wringt. Hier vind je eenvoudig duurzame oplossingen voor zeer complexe vraagstukken. Hier raak je, verbind je en word je geraakt.
Hoe zou het zijn als jij je meer kunt verbinden met deze laag? Als je voorbij je zintuigen en denken kunt komen en tegelijkertijd je klant op een praktische, down to earth manier kunt ondersteunen bij dat waar het werkelijk om gaat?

Ruud Pleeging

“Ik zocht een opleiding om mijn eerste stap te zetten richting coaching. Hoewel ik zeker wist dat ik dit wilde doen, twijfelde ik wel of ik het wel kon en of het wel wat voor mij was. Na de opleiding weet ik dat ik het kan en dat ik coaching leuk vind. Het belangrijkste dat de opleiding me heeft opgeleverd, is de verbinding tussen ogenschijnlijke losse zaken. Je hoeft niet hard te werken. Ik denk dat iedereen deze opleiding zou moeten volgen, omdat je erdoor groeit tot een completer persoon.

Ruud Pleeging – Gemeente Emmen

Hajo Rietman

“In mijn werk als adviseur merk ik dat er soms meer speelt dan er (boven tafel) zichtbaar is. Ik heb genoeg gereedschap om met het rationele, zichtbare om te gaan. Maar hoe krijg je dat andere deel boven tafel? Dat was de belangrijkste reden om deze opleiding te gaan doen. Mijn twijfel zat er nog wel in of ik het niet te zweverig ging vinden. Het grootste deel van de tijd bleek dat mee te vallen. En als het voor mij wel te ver ging, was die ruimte er ook om het te laten. Martijn is een man die een fijne sfeer weet te creëren, met ruimte voor iedereen. Hij combineert allerlei (systemische) werkvormen en giet er zijn eigen sausje overheen.”

Hajo Rietman – Adviseur bij Ontwikkelding

We gebruiken krachtige, bewezen intuïtieve methodes

Voor alle modules geldt dat ik met diverse bewezen intuïtieve werkvormen werk zoals meditaties, opstellingen, visualisaties, coachgesprekken, energiewerk, diverse intuïtieve oefeningen, stilte, natuur, loslaatmethodes zoals de Sedona en MIR methode, etc. Deze zijn vanzelfsprekend afgestemd op de toepassing in een zakelijke context.
Daarnaast is het systemisch gedachtegoed wat aan de basis ligt van opstellingen een belangrijke basis van de opleiding. Het systemisch denken en kijken naar mens en organisatie helpt je enorm om de juiste interventies te doen.

Opleiding met open structuur

Omdat ik geloof in “practise what you preach” heb ik ervoor gekozen deze opleiding op een nieuwerwetse manier aan te bieden. De structuur heb ik meer los gelaten. Dat betekent onder andere dat de data van deze opleiding in eerste instantie niet vast staan. Zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt, gaan we gezamenlijk de data prikken. Zo ontstaat een ritme in de opleiding die precies past bij de groep.

De inhoud staat ook niet vast. Hieronder vind je informatie over de verschillende onderdelen die aan bod kunnen komen. In afstemming met jou en de andere deelnemers bepaal ik waar de accenten komen te liggen en welke onderwerpen we eventueel toevoegen of weglaten. Hierbij zal ik ervoor zorgen dat die zaken aan bod komen waarvan ik vind dat ze belangrijk zijn voor het goed afronden van de opleiding.

Zo ontstaat een opleiding die helemaal past bij jou en de behoeftes die jij op dit moment hebt. Dit vraagt van jou ook flexibiliteit, vertrouwen en je openstellen voor wat zich ontvouwt. Laat dat nou precies passen bij intuïtief coachen & adviseren. De opleiding begint dus eigenlijk al bij het opgeven.

Janet Weening - intuïtief coachen & adviseren

“Door de warme en veilige omgeving kon ik in deze opleiding ontdekken of coachen wat voor mij is en mijn intuïtie ontwikkelen. Ik merk ook nu nog hoeveel de opleiding doorwerkt, wat dat betreft zijn die laatste 2 dagen ook heel bijzonder geweest. Het is mij zoveel duidelijker geworden welke kant mijn pad opgaat, wat bij mij past. Ik heb ontdekt dat ik wel degelijk mensen kan coachen vanuit mijn intuïtie, dat dit eigenlijk ook heel vanzelfsprekend gaat. Door de begeleiding heb ik mij durven en kunnen laten zien en ontwikkelen. De super lunches maakten het geheel compleet voor mij.”

Janet Weening – Inner Wisdom Coaching

Gerjan Zweers

“Als lean consultant was ik op zoek naar een opleiding om beter in contact te zijn met mezelf en vanuit daar met anderen. Ik wist dat dit geen standaard consultant opleiding was. Ik wist ook dat ik buiten mijn comfortzone zou moeten gaan.
De opleiding heeft me echt geholpen om meer bij mezelf te zijn en vanuit daar beter te interveniëren in meetings en in het contact met anderen. Bovendien heb ik veel meer leren vertrouwen op mijn intuïtie en dat ik me daarmee van tevoren al heel goed kan voorbereiden op een ontmoeting met een ander of met een groep. Tenslotte heb ik heel veel methoden geleerd die ik zeker nog ga toepassen in mijn werk.”

Gerjan Zweers – Levenscoach en leiderschapstrainer bij Ocean Inside

Module 1

Jezelf vrij maken

In de eerste module sta jezelf centraal. Je gaat meer vrijheid en ruimte creëren en je zuivere intuïtie ont-dekken. Door in verbinding te zijn met je intuïtie, kun je op een diep niveau contact met jezelf krijgen, waardoor je oordeelloos en vrij in het leven kunt staan. Je zult hierdoor je intuïtie ook meer leren vertrouwen en gebruiken. Bovendien kun je vanuit die rust veel beter beslissingen nemen, verbinding maken met anderen (waaronder je klanten) en aanvoelen wat er op ieder moment nodig is. Tenslotte verruimt door deze module je bewustzijn, doordat je oude lagen, pijnen en patronen transformeert en loslaat.

We gaan oefenen met de diverse concepten zodat je ze helemaal eigen kunt maken. Daarnaast ga je jouw oordelen toetsen, onderzoeken en loslaten en help je anderen daar ook bij. Zo zul je de leegte gaan ervaren en ontdekken welk potentieel daar voor jezelf in zit.

Module 2

Intuïtief Coachen & Adviseren

Hierbij ga je ervaren hoe je vanuit een ruimer bewustzijn en met gebruik van je intuïtie écht in verbinding kunt zijn met jouw klant en diens bedrijf/organisatie. Dit betekent dat je vrij van oordelen moeiteloos bij de kern van de vraagstukken van jouw klant. Je leert om je eigen wil te parkeren en je over te geven aan dat wat zich ontvouwt. Dit proces vertaalt zich voor jouw klant in een duurzame transformatie. De basis die je in de eerste module hebt gelegd ga je hier dus toepassen in coachsessies. Je zult ontdekken dat je met minder moeite een diepgaand effect kunt bewerkstelligen.

Module 3

Intuïtief Ondernemen

Naast aandacht voor de mens, intuïtie en bewustzijn, is er in de opleiding ook aandacht voor een intuïtieve manier van kijken naar bedrijven en organisaties. Je leert op een systemische manier naar organisaties kijken. Daarnaast ga je ontdekken hoe dat voor jou werkt. Heb je een eigen bedrijf, dan ga je daarmee een stap maken. Ben je in loondienst, dan ga je daar meer ruimte creëren voor jouw eigenheid. Deze module dompelt je onder in het veld van intuïtief ondernemen en zakendoen.

Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn: persoonlijke missie en bedrijfsmissie, timemanagement, creëren, het gebruik van doelen, marketing, samenwerken en geld verdienen. Naast dat ik je vanuit een intuïtief oogpunt naar deze thema’s leer kijken, ga je dit ook aan den lijve zelf ervaren. Bovendien zul je ook al in tweetallen elkaar gaan coachen en adviseren.

Module 4

Werken met energie

We zullen ook gaan ervaren wat je kunt doen met energie. Wat is energie en hoe kun je ermee werken? In diverse oefeningen ga je ervaren hoe je energie kunt inzetten in je coaching en advisering. Hierbij ga je enerzijds de diepte en magie van energie ontdekken en tegelijkertijd houden we het praktisch en down to earth. Het blijft dienend voor jouw werk bij de klant.

Wat is de werking van energie in communicatie, in jezelf en bij de ander? Wat heeft de staat van je energieveld en intenties te maken met de effectiviteit van het coachingsproces? Maar nog belangrijker: hoe kun je dit alles bewust leren inzetten zodat de coaching nog effectiever wordt? Je leert jouw vermogens kennen als het gaat om helderzien, heldervoelen, helderweten en/of helderhoren, en je leert deze bewust in te zetten als instrument. De mate van diepgang die je bereikt in het werken met energie is afhankelijk van de fase van je ontwikkeling. Je maakt je eigen sprong hierin. Kortom een module waarbij veel oefeningen en tools worden aangereikt om je verder te ontplooien en jouw instrumentarium te verrijken.

Module 5

Bewust Zijn als coach en adviseur

Nu is het tijd voor een verdere verdieping. Je gaat nog meer het contact ervaren met het grotere bewustzijn dat je in wezen bent, met de essentie. Je gaat stilte ervaren en de ruimte die stil zijn je geeft. Je gaat de kracht ervaren van liefdevolle aandacht en puur in alle volheid aanwezig zijn. Bij jou en ook bij je klant. Door vanuit een zuiver bewustzijn enkel te zijn en in stilte volledig met al je liefdevolle aandacht in contact te zijn met de klant, merk je dat er al transformatie en bewustzijnsontwikkeling ontstaat. Je leert oordelen los te laten en je ego te laten varen. Dit is een enorme verrijking als je ziet wat het je oplevert.

Natuurlijk besteed ik ook aandacht aan hoe je deze manier van “zijn” effectief in je begeleiding van mens en organisatie kunt toepassen. Deze module bestaat uit 2 aaneengesloten dagen inclusief avondprogramma en overnachting, zodat we extra de diepte in kunnen.

Ellen Kieft

“Tijdens de 10 dagen kregen we veel verschillende werkvormen aangeboden die ik nog niet kende. Veel hiervan kan ik in mijn dagelijkse werk gebruiken. Ik heb geleerd om in contact met anderen meer bij mezelf te blijven. Hierdoor merk ik dat ik de verbinding met de ander beter aan kan gaan zonder emoties over te nemen. Dat is in mijn werk en privé erg prettig. Ik voel me op mijn werk nu krachtiger en minder conflictvermijdend. Ik heb genoten van het vele oefenen.
Verder vond ik Martijn een kundige en integere trainer met ook de benodigde humor. Al met al een aanrader deze training. Met veel meer plezier en relaxter werken.”

Ellen Kieft – P&O Adviseur VPRO

“Tijdens de verschillende trainingsmodules heb ik veel nieuwe dimensies ontdekt en aan mijn leven toegevoegd. Het klinkt misschien wat zweverig maar zo was het eigenlijk helemaal niet. Wat ik geleerd heb, heeft zowel mijzelf geholpen als ook anderen die ik als coach op mijn beurt begeleid. De zeer diverse -voor mij nieuwe- technieken en methodes werden allemaal direct in de praktijk toegepast. Dat vond ik erg leerzaam. Hoewel het vaak ook buiten mijn comfort-zone was, als ratio-mens, was het daardoor des te verrijkender.
Ik kan nu direct contact maken met wat echt belangrijk is. Dat betekent voor mij dat ik nu opeens iets weet zonder na te denken. En dat dat voldoende is. En dat ik daarnaar kan handelen, want de intentie klopt.  Deze training is echt het mooiste wat ik in 2013 meegemaakt heb…en dit neem ik voor de rest van mijn leven mee!”

Camille Hermans – manager energiebedrijf

Wat zijn de resultaten?

Hoewel iedereen zijn of haar eigen leerpad heeft, levert deze opleiding je onder andere het volgende op:

 • Je hebt geleerd een veilige bedding te bieden (holding space)

 • Je hebt oude belemmerende overtuigingen en patronen getransformeerd en losgelaten

 • Je hebt meer innerlijke vrijheid gecreëerd

 • Je hebt je intuïtie verder ontwikkeld en durft erop te vertrouwen

 • Je weet de kracht van stilte en ‘zijn’ te gebruiken

 • Je hebt naar je eigen bedrijf of organisatie gekeken en daar stappen gezet

 • Je vertrouwt op intuïtieve inzichten in de begeleiding van anderen

 • Je hebt diverse intuïtieve methoden en technieken ervaren en toegepast

 • Je laat interventies uit het ‘lege midden’ komen waardoor ze precies de juiste op het juiste moment zijn

 • Je hebt de kracht van werken met energie ervaren en kunt dit toepassen

 • Je hebt de vorm durven loslaten en vertrouwt op het intuïtieve proces

 • Je hebt je een holistische en systemisch kijk op mens en organisatie eigen gemaakt

Meer dan 20 jaar ervaring in coachen en adviseren

Wie is Martijn Meima?

Al sinds 1996 ben ik coach en adviseur. In al die jaren ben ik in aanraking gekomen met veel verschillende methodes en technieken. Als bedrijfskundige heb ik altijd gekeken hoe ik deze zo kan inzetten dat ze toepasbaar zijn in een zakelijke context.
Sinds 2013 leid ik anderen op in het vak van coach en adviseur. Mijn aanpak kenmerkt zich door een combinatie van nuchtere zakelijkheid en magische diepgang. Anderen zeggen over mij: Je "walk your talk", Holding space kampioen, Dwingt je om uit je comfortzone te stappen, Voelt goed aan waar de behoeften van de groep liggen, Oude wijsheid, Dienend aanwezig, Vertrouwen gevend, Waar alles mag zijn.
Deze opleiding heb ik in 2014 ontwikkeld met Paulien van de Put en Marjolein Berendsen en met veel plezier heb ik deze training samen met hen gegeven. Deze bron vind je nog steeds terug in de huidige opleiding. Sinds 2017 geef ik de training alleen en sindsdien heb ik hem aangepast zodat hij nog beter past bij wie ik ben en wat ik wil overbrengen. Met name het zakelijke stuk heeft een grotere plek in de opleiding gekregen.

Waarom zou ik deze opleiding volgen?

Je gaat veel oefenen

Uiteindelijk gaat om zelf doen, zelf ervaren en uitproberen. Daarvoor is voldoende gelegenheid.

Aangepast aan jouw wensen

In de opleiding volg ik het ritme en de wensen van jou en de andere deelnemers. Hierdoor ontstaat een opleiding die precies is wat je nodig hebt.

Locatie en catering zijn top

De omgeving is dienend aan het proces. Daarom zijn de lunches vegetarisch en biologisch en biedt de locatie rust en verstilling.

Toegang online omgeving

Je krijgt toegang tot de Intuïtief Ondernemen Academie waarin je alle oefeningen, meditaties, methoden en achtergrondinformatie vindt.

Balans

De opleiding biedt een balans tussen de softere, intuïtieve aanpak en een meer resultaatgerichte, praktische insteek. Daarnaast is er ook een balans in luchtigheid en diepgang, theorie en praktijk, stilte en praten en in je eigen proces en het begeleiden van anderen.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.

Veelgestelde vragen

 • Moet ik een vooropleiding hebben?

  Nee, je hebt geen vooropleiding nodig.

 • Hoeveel tijd kost deze opleiding me?

  Naast de 10 opleidingsdagen verwacht ik dat je tussendoor het geleerde gaat oefenen. Dat kan met de andere deelnemers, of met mensen uit je eigen netwerk. Ook verwacht ik dat je een paar boeken leest. Tussendoor zul je ongeveer 4-5 uur per module bezig zijn met ‘huiswerk’.

 • Moet ik boeken aanschaffen?

  Ik raad je aan om een paar boeken te lezen omdat deze een goede achtergrond geven van het intuïtief coachen en adviseren. Afhankelijk van je eigen leerstijl en voorkeur zal je dus 1, 2 of heel veel boeken aanschaffen.

 • Is de opleiding gecertificeerd? Krijg ik PE punten?

  Nee, ik heb ervoor gekozen de opleiding niet te certificeren. Dat zou me teveel tijd en administratieve rompslomp kosten. Je krijgt wel een certificaat dat je kunt gebruiken om bij je beroepsvereniging PE punten aan te vragen.
  Verschillende beroepsverenigingen hebben al PE punten toegekend voor deze opleiding. Hierbij ondersteun ik je waar nodig en mogelijk.

 • Wat gebeurt er bij een lockdown of andere Corona-maatregelen?

  We leven in een wat onzekere tijd. Het kan zijn dat je ziek wordt of in quarantaine moet. In dat geval kun je de opleidingsdag online volgen. Ik zorg voor een online verbinding via Zoom. Vaak kun je dan ook meedoen met de oefeningen.
  In het geval van een lockdown of andere maatregelen die ervoor zorgen dat we niet bij elkaar kunnen komen, stel ik de module uit, of geef ik hem online vorm (dat werkt ook erg goed heb ik inmiddels gemerkt).

 • Kan ik in termijnen betalen?

  Jazeker. Je kunt in maximaal vijf termijnen betalen (iedere betaling voordat de volgende module start). Hiervoor rekening 5% administratiekosten.

 • Wat is het maximum aantal deelnemers?

  Het maximum aantal is 12.

 • Hoe weet ik dat deze opleiding op dit moment voor mij de juiste is?

  Tja, dat kan ik je moeilijk vertellen. Daarom heb ik op mijn site een blog geschreven met diverse methodes om intuïtief een keuze te maken. Je kunt me ook bellen en dan onderzoeken we samen of dit voor jou de geschikte opleiding is.

Kennismaken

Kennismaken kan op de volgende manieren:

Aantal deelnemers

Omdat dit de laatste keer is dat ik de opleiding in deze vorm geef, heb ik het minimum aantal verlaagd naar 4 deelnemers. De opleiding gaat dus zeker van start!
Het maximum aantal is 12.

4
deelnemers

Data en tijden

Voor de komende groep heb ik de volgende data gepland:

 • Module 1: 31 oktober en 1 november
 • Module 2: 1 en 2 december
 • Module 3: 11 en 12 januari
 • Module 4: 7 en 8 februari
 • Module 5: 13 en 14 maart (incl overnachting)

We trainen van 9.30 – 16.30 uur.

Laatste mogelijkheid!

Deze opleiding heeft haar bestemming bijna bereikt. Daarom is het de laatste keer dat ik deze opleiding geef! Wat er daarna komt weet ik nog niet. Dat laat ik ontstaan.

Jouw investeringLaatste mogelijkheid!

2250

Excl. 21% BTW
 • Werknemers betalen 2.775
 • Excl BTW en 127 (ex BTW) voor de verblijfkosten voor de laatste module
 • 21 dagdelen opleiding (10 dagen en 1 avond)
 • Heerlijke, verse, vegetarische lunches tijdens de trainingsdagen
 • Koffie, thee en versnaperingen
 • Toegang tot de online Intuïtief Ondernemen Academie
 • E-mailsupport tussen de trainingsdagen door
Geef je nu gemakkelijk op

Ja, ik doe mee

Je geeft je eenvoudig op door onderstaand formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je de detailinformatie over de opleiding en een factuur.