Skip to main content

Veelgestelde vragen

Hieronder zie je de meest voorkomende vragen die ik krijg n.a.v. dit programma. Door erop te klikken klapt het antwoord open. Door nog een keer te klikken klapt het antwoord weer dicht.

Mocht jouw vraag er niet bij staan, neem dan contact met me op.

Is het erg als ik webinar niet kan bijwonen?

De webinars worden allemaal opgenomen en je krijgt toegang tot de opnames. Het is dus niet erg als je een webinar niet bij kunt wonen. Het enige nadeel is dat je geen vragen kunt stellen. Deze kun je me wel van tevoren per mail toesturen en dan behandel ik ze in het webinar.

Waarom is de prijs zo laag?

Ik krijg verschillende vragen over de prijs. Sommigen vinden hem inderdaad te laag en als je kijkt wat je ervoor krijgt, is dat misschien ook wel zo.

Voor mij moet geven en ontvangen in balans zijn (dit is een van de principes uit het opstellingenwerk). Dit is niet iets wat je rationeel met je hoofd kunt bedenken. Dit is meer een intuïtief weten, zien of voelen.

Voor mij kloppen op dit moment de prijzen. Het is een grote investering geweest voor mij om dit programma te maken. Nu hoef ik echter niet zoveel meer te investeren en verdient het programma zich dus langzaam weer terug.

Waarom is de prijs zo hoog?

Ook deze vraag krijg ik gesteld. Zo zie je maar weer dat wat voor de een duur of hoog is voor de ander juist goedkoop of weinig is.

Ik kan me voorstellen dat je het veel geld vindt. Het kan goed zijn dat dit geen bedragen zijn die je vaak uitgeeft. Hoewel … een i-Phone kost al meer dan 600 euro. Voor minder geld heb je nu een programma dat je langdurig meer winst gaat opleveren.

Soms kijk ik ook wel rationeel naar dit soort beslissingen. Dan bepaal ik wat er nodig is om de investering terug te verdienen.

Laten we kijken naar het online programma dat nu €497 kost. Hoeveel klanten heb je nodig om dit terug te verdienen? Wat levert een gemiddelde klant jou op?

Nu vind ik zo’n berekening niet helemaal eerlijk, omdat ik vind dat een investering zich minstens 5x moet terugverdienen. Dat zou betekenen dat je 2.000 euro moet verdienen om de investering voor dit programma te rechtvaardigen. Hoeveel klanten zijn dit voor jou?

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de persoonlijke groei die je doormaakt.

Natuurlijk raad ik je aan om vooral intuïtief een beslissing te nemen. Zie hiervoor een methode bij een andere vraag.

Hoe beslis ik of dit voor mij goed is?

Dit vind ik een mooie vraag. Het is namelijk niet voor iedereen het beste om op dit moment het Intuïtieve Business Boost Programma te volgen. Hoe graag ik dat natuurlijk ook zou willen.

Het is dus van belang dat je voor jezelf gaat bepalen of het op dit moment voor jou de juiste stap is. Daar kun je heel lang over nadenken, maar mijn ervaring is dat je er dan niet uitkomt. Er zijn zoveel argumenten voor en ook zoveel argumenten tegen.

Een intuïtieve aanpak kan als volgt zijn:

 1. Schrijf op een briefje “Ja, ik volg het programma”.
  Op een ander briefje schrijf je “Nee, ik volg het programma niet”
  Op een ander briefje schrijf je “?”. Je weet namelijk niet alle opties. Het is dus goed om ook een vraagteken te hebben.
 2. Nu vouw je de briefjes dubbel en hussel je ze door elkaar, zodat je niet meer weet wat er op welk briefje staat.
 3. Leg nu intuïtief ieder briefje op een plek in de ruimte. Denk hier niet bij na, leg ze gewoon neer.
 4. Ga vervolgens op het eerste briefje staan dat je aandacht trekt.
  Registreer, neem waar wat er bij je gebeurt. Je kunt iets waarnemen in je lichaam, in je emoties, in gedachtes, je kunt via je intuïtieve kanalen informatie krijgen. Registreer alles wat er met je gebeurt. Schrijf het eventueel op als je dat fijn vindt.
 5. Ga naar het volgende briefje en doe het zelfde.
  Zo ga je alle briefjes langs.
  Ga eventueel voor een tweede keer op een briefje staan als je nog een keer wilt waarnemen wat deze optie met je doet.
 6. Als je alle briefjes goed gevoeld hebt, kun je de briefjes openen en zien welke optie waar ligt. Dan kun je de informatie die je hebt waargenomen koppelen aan de opties.
  Soms is het heel helder dat je precies weet welke optie je moet doen. Soms is het wat vager en onduidelijker en heb je bij de een bijvoorbeeld enthousiasme gevoeld en bij de ander rust. Op die manier heb je dus extra informatie gekregen over wat deze optie met jou zal gaan doen. Deze informatie kun je vervolgens meenemen in je beslissing.
 7. Valt je keuze intuïtief op het vraagteken, dan weet je dat je de juiste optie nog niet hebt bedacht of dat je die er niet bij hebt gelegd. Soms weet je dan direct welke optie dat is. Soms heeft het nog even tijd nodig voordat je over deze vraag een beslissing kunt nemen.

Het kan ook zijn dat je nog twijfelt en graag wilt overleggen. Neem dan contact met me op.

Kun je intuïtieve methodieken ook via een online programma doen?

Eerst dacht ik dat intuïtieve methodes zoals visualisaties en opstellingen niet zouden werken in een online programma. Inmiddels heb ik diverse zaken uitgetest en blijkt het ook via een online programma erg goed te werken.

Je kunt op je eigen tempo en in je eigen omgeving de oefeningen doen. Zo creëer je jouw eigen veiligheid. In de video, audio of PDF staat een duidelijke instructie en neem ik je mee in de oefening. Hierdoor kun jij je richten op het ervaren en waarnemen.

In de online training “Versterk je Intuïtie in 4 Weken” heb ik het voor het eerst uitgeprobeerd en de resultaten die ik terug kreeg van de deelnemers waren echt verbluffend.

Het werkt dus echt heel goed!

Hoe werkt zo'n online programma precies?

Zodra je je inschrijft, krijg je een mail met de inloggegevens voor de online omgeving op deze site. Vervolgens krijg je op vaste momenten een mail met opdrachten die je de komende tijd moet doen. Hierbij leg ik duidelijk uit welk materiaal je daarvoor nodig hebt en waar je de oefeningen kunt vinden.

Je ervaringen kun je delen in de Facebookgroep. Daar kun je ook je vragen stellen. In de webinars krijg je extra informatie over de betreffende stap van het programma en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Zo kun je op je eigen tijd het programma volgen en hoef je niet te reizen. Bovendien bespaar je een hoop geld.

Voor de een werkt dit heel fijn, terwijl de ander meer houdt van fysieke workshops.

Bepaal intuïtief wat voor jou op dit moment de juiste stap is. Je kunt hiervoor de oefening gebruiken bij een van de andere vragen.

Wordt dit programma vergoed uit het IkStartSmart budget?

Deelnemers aan het IkStartSmart project van de Kamer van Koophandel hebben een opleidingsbudget dat ze kunnen besteden aan trainingen die zijn goedgekeurd door IkStartSmart.

Onlangs heeft het ISS team besloten dat het Intuïtieve Business  Boost Programma vergoed kan worden uit het opleidingsbudget. Je moet je dan wel voor 30 juni aanmelden, zodat de factuur nog voor 1 juli bij de KvK kan zijn.