Marketing - iedereen heeft een eigen plek in de markt

Er is een goede plek voor iedereen in de markt

By 10 augustus 2014december 21st, 2014Ondernemerschap

Het klinkt misschien wat gek, maar ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een plek is in de markt. Dat betekent dus dat concurrentie er eigenlijk niet toe doet en dat je altijd de juiste klanten zult krijgen.

Het betekent wel dat je jouw plek in de markt zult moeten vinden. Wat we namelijk vaak doen is dat we op de plek van een ander gaan zitten. In onze positionering lijken we heel erg op anderen en we doen maar liever niet anders. We kopiëren het succes van anderen. Maar dan werkt het niet.In het systemische werk (met o.a. marketingopstellingen) dat ik doe is één van de voorwaarden dat er een goede plek voor iedereen is. In opstellingen heb ik ook vaak gezien dat waar het eerst leek dat er geen plek was voor een bepaalde dienst of product, deze er toch bleek te zijn.

Het vraagt wel van jou om te ontdekken wat jouw unieke bijdrage aan de wereld is. Wat kom jij hier op aarde doen wat er echt toe doet? Als je mocht doen  wat je zou willen en door niemand of niets werd beperkt? Wat zou dat dan zijn?

Het betekent dus ook het overwinnen van je angsten voor de dingen die je wel zou willen doen, maar niet durft. Maar ook de angst om succes te hebben, te stralen, te groeien en gezien te worden. Mijn ervaring is dat veel mensen dat wel zeggen te willen, maar diep van binnen het ook wel heel eng vinden.

Kies dus jouw plek in de markt en er zal geen concurrentie zijn, klanten zullen als vanzelf komen en je zult een heerlijk leven als ondernemer hebben!

Leave a Reply


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.